,

1.2 milioane de lei investiți de la bugetul local pentru un sistem de irigații automatizat în Parcul Central „Simion Bărnuțiu”

Posted by

Primăria Cluj-Napoca a anunțat finalizarea lucrărilor de instalare a noului sistem de irigații din Parcul Central „Simion Bărnuțiu”.

Noul sistem este automatizat și eficient atât din punct de vedere energetic cât și al consumului de apă. Captarea și aducțiunea apei se face din albia Someșului Mic.

Pentru realizarea acestui sistem, precum și pentru traversările aleilor din parc au fost folosite soluții tehnice de subtraversare, astfel încât să nu fie afectată trama stradală (Splaiul Independenței) și aleile existente.

Zona verde irigată din Parcul Central are o suprafață de 87.915 mp și include 78 zone de udare – sistemul a fost sectorizat.

Pentru realizarea sistemului de irigat a fost necesare următoarele:

  • 27.800 ml țeavă polietilenă
  • 2.842 buc. aspersoare
  • 2 pompe pentru asigurarea debitului necesar.

De asemenea, a fost instalată o stație meteo, un smart connector, un mecanism antivandalism și senzori speciali pentru a sista irigarea în condiții de ploaie sau sol saturat.

Alte caracteristici:

Gestiune de la distanță: sistemul va fi programat de către serviciul Spații verzi din cadrul primăriei prin transmisie wi-fi asupra controlerelor de comandă, conform programului stabilit automatizarea sistemului asigură irigarea uniformă a suprafețelor verzi,
metoda de udare se alege în funcție de vegetația existentă: prin aspersiune sau picurare.

Valoarea investiției este de 1,2 milioane de lei fără TVA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *