,

10 misiuni de salvare a nou-născuților realizate de SMURD. Jumătate au fost ale echipei din Cluj

Posted by

Echipele de intervenție ale SMURD au avut 10 misiuni de salvare a nou-născuțior în ultimele 24 de ore, dintre care 5 au fos efectuate de echipaje din Cluj.

Misiunile au constat în transportul nou-născuților la diferite unități medicale pentru efectuarea unor consultații sau tratamente de specialitate.

Astfel, potrivit Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, prima solicitare a avut loc ieri, în cursul dimineții, pentru un băiețel de 14 zile. Echipele medicale au efectuat un transfer în vederea consultului, de la Spitalul Ginecologie 1 Cluj-Napoca, la Clinica ORL Pediatrie Cluj-Napoca.

La scurt timp, echipajele au fost alocate la caz pentru efectuarea unui transport de la Spitalul Ginecologie 1 Cluj-Napoca la Institutul Imogen, a unei fetițe de 18 zile cu diagnostic de convulsii neonatale.

O altă misiune de salvare a presupus transportul unui nou-născut, în vârsta de doar o zi, sex masculin, cu o malformație congenitală, de la Maternitatea Zalău (SJ) la Clinica Ginecologie 1 Cluj-Napoca.

Echipajul TIM de TIP C1 NEONAT a fost alocat pentru efectuarea unui transfer în vederea consultului, a unei fetițe, de la Clinica Ginecologie I Cluj-Napoca, la Clinica ORL pentru Copii Cluj-Napoca.

Tot în cursul zilei de ieri, elicopterul SMURD Târgu Mureș a intervenit pentru salvarea vieții unui nou-născut în vârstă de 9 zile, diagnosticat cu afecțiuni cardiace. Micuțul a fost preluat de la Cluj-Napoca și transportat aerian la Târgu Mureș, unde a fost predat medicilor de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș.

Potrivit DSU, misiunile de salvare a nou-născuților au fost asigurate de echipe mixte de intervenție, formate din medici, asistenți medicali și conducători auto-paramedici, iar scopul lor a fost de a asista și transporta pacienți nou-născuți cu necesități medicale critice sau stabile pentru consult, tratament sau transfer între spitale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *