Preotul de la biserica din Tăuți care s-a certat cu enoriașii pentru neplata locului de veci, sancționat de Arhiepiscopia Clujului!

În urma materialului apărut în exclusivitate pe foaiatransilvana.ro, preotul Florin Parasca de la Parahotia Tăuți care și-a certat enoriașii în timpul unei înmormântări pentru că nu au plătit locul de veci a fost sancționat de Arhiepiscopie.

„Arhiepiscopia Vadului, Feleacului și Clujului a luat act de comportamentul regretabil și smintitor al preotului Florin Parasca de la Parohia Tăuți, protopopiatul Cluj I, care a produs multă tulburare la o slujbă de înmormântare în comunitatea pe care o păstorește.<

Având în vedere repetatele hotărâri ale Sfântului Sinod care interzic cu desăvârșire condiționarea săvârșirii slujbei de înmormântare de plata vreunei taxe, preotul Florin Parasca a dat dovadă nu doar de lipsă de tact, ci și de nerespectarea hotărârilor forurilor bisericești superioare.

În acest sens Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei a analizat toate aspectele acestui caz și, în conformitate cu articolul 159 din Statutul pentru organizarea și funcționarea Bisericii Ortodoxe Române a decis ca preotul Florin Parasca să i se aplice sancțiunea disciplinară dojană arhierească, să restituie suma plătită familiei îndoliate și să își ceară scuze public”, se arată într-un comunicat al Arhiepiscopiei.

VEZI ȘI:

Preotul din Tăuți a făcut scandal ca la ușa cortului la o slujbă de înmormântare! Totul a pornit de la taxa pe locul de veci, una imensă! VIDEO

Înregistrarea a apărut în exclusivitate pe Foaia Transilvană

1 thought on “Preotul de la biserica din Tăuți care s-a certat cu enoriașii pentru neplata locului de veci, sancționat de Arhiepiscopia Clujului!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *