Atac la „U” Cluj. Banii clubului sunt gestionați de niște incapabili

Unul dintre candidații USRPLUS la Consiliul Local Cluj-Napoca, Sergiu Hossu, la localele din 27 septembrie, co-președinte USRPLUS, fost președinte al PLUS Cluj, partidul înființat de Dacian Cioloș, a postat pe profilul său de facebook o analiză comparativă între cluburile de fotbal CFR Cluj și „U” Cluj ,dar și despre situația din sportul clujean.

Redăm analiza, una interesantă și care conține mult adevăr.

„Competență vs Incompetență

Clujul a dat campioana României la fotbal în ultimii trei ani. CFR Cluj este o investiție în totalitate privată, începând de la infrastructura proprie (stadion, baze de antrenament) până la sponsori și management.

La celălalt pol, un brand important al orașului, cu o simbolistică premium în patrimoniul local, Universitatea Cluj, se chinuie de câțiva ani în liga a doua. Clubul este gestionat de oameni apropiați administrației locale, este finanțat de la buget și nu are în proprietate nici măcar un autocar.U Cluj vs CFR Cluj este exemplul cel mai la îndemână pentru a realiza că politica publică a Clujului în domeniul sportului este la ani lumină distanță în spatele mediului privat.

Și nici nu poate fi altfel câtă vreme:

1. Gestionarea fondurilor de la buget direcționate către echipa de fotbal este făcută de oameni fără o calificare în management și aleși pe criterii netransparente

2. Fondurile alocate de municipiul Cluj-Napoca către tot sportul local reprezintă, cu rotunjire în sus, 0,6 la sută din bugetul local! Da, ați citit bine, nici măcar 1 la sută din bugetul orașului ce se laudă cu titulatura de Capitala Europeană a Sportului nu merge către sport. Unde mai pui că din această felie și asa subțire nu rămâne mai nimic către sportul de masă, care este baza piramidei sportului de performanță

Voi dezvolta această anomalie într-o altă postare, deocamdată vă las să meditați, pe baza exemplului CFR Cluj vs U Cluj, de fapt privat(competență) vs administrație publică(incompetență), cât de departe suntem în administrația locală de criteriile de performanță; în foarte multe domenii

PS: Îmi doresc din suflet, ca și fan al U Cluj, să avem parte de un management de calitate care să ducă U Cluj acolo unde îi este locul„.

2 thoughts on “Atac la „U” Cluj. Banii clubului sunt gestionați de niște incapabili

  1. Adevărat, cu observația că arena din Gruia nu este, nicidecum, o „investiție privată” – martori sunt miile de salariați CFR cărora, acum câteva zeci de ani, li se „trăgea din salariu”, lunar, o „contribuție” pentru construirea ei!

  2. Interesant titlul de propagandă. Nu vad un atac la U cluj ci la diletanții care au facut clubul sa ajunga in stadiul asta. Sunt sigur ca orice fan, la fel ca si candidatul de mai sus, isi doreste ca U cluj sa revina unde ii este loc. Dar asta înseamnă sa fie condus de profesionisti si nu de lichele care paraziteaza un brand si mai si plătesc bani buni sa atace orice clujean care doreste sa profesionalizeze clubul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *