Focar de coronavirus la Spitalul Clujana! Se face anchetă epidemiologică! Secția ATI este paraliazată!

Nici nu s-a uscat bine cerneala pe ordinul de prefect, prin care Spitalul Municipal Cluj Napoca a fost trecut în categoria spitalelor suport Covid19, căa apărut primul focar de coronavirus.

„Da, sunt 12 angajați din rândul personalului medical pozitivi, 5 medici și 7 asistente. Activitatea funcționează în condiții relativ normale, au preluat deja de sâmbătă primii pacienți Covid. S-au luat toate măsurile necesare, ancheta epidemiologică în desfășurare”, a declarat prefectul de Cluj, Mircea Abrudean.

Personalul medical infectat lucrează pe Secția de Terapie Intensivă. La nivelul Direcției de Sănătate Publică a județului Cluj s-au luat măsuri pentru a completa schema de personal cu alți medici și asistente medicale de la alte spitale. „Da, vor fi transferați pt a putea operaționaliza întreaga secție de 17 paturi ATI, la nevoie. Deocamdată funcționează 6 paturi ATI cu personalul existent negativ”, a mai spus prefectul.

Personalul medical a lăsat ”garda jos”

În urmă cu exact patru zile, Spitalul municipal Cluj Napoca a fost operaționalizat ca spital suport COVID 19, și se vede faptul că medicii și asistentele medicale au lăsat garda jos, nerespectând normele sanitare de protecție împotriva noului coronavirus.

  • 35 de locuri la terapie intensivă are Clujul în acest moment pentru cazurile Covid-19. După intrarea Clujana, numărul va ajunge la 50.
  • Autoritățile iau în calcul și redeschiderea clinicii Medicală 1 de la Spitalul Județean, dar asta depinde de evoluția epidemiologică din următoarea perioadă. La Medicală 1 sunt încă 30 de paturi ATI.

În ultima săptămână la nivelul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Cluj s-au discutat mai multe posibilități pentru creșterea, în primul rând, a locurilor de ATI destinate bolnavilor infectați cu Sars-Cov-2, Clujul confruntându-se cu o creștere semnificativă a numărului de cazuri.

Deși s-a evitat pe cât posibil transformarea unor spitale în centre de primire a pacienților cu Sars-Cov-2, medicii nu mai au cum să-i trateze pe toți și a fost nevoie de o nouă unitate suport, fiindcă în prezent sunt sute de pacienți diagnosticați și puși pe liste de așteptare.

5 thoughts on “Focar de coronavirus la Spitalul Clujana! Se face anchetă epidemiologică! Secția ATI este paraliazată!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *