Poliția Cluj nu scapă de celebrul dosar cu șină! Cozi mari la Serviciul Cazier unde nu s-a auzit de internet!

În plină pandemie de coronavirus, sute de clujeni sunt expuși, zilnic, la o posibilă infectare, chiar în sediile Inspectoratului Județean de Poliție Cluj.

În fiecare zi, în fața Secției 7 Poliție, din cadrul Poliției municipiului Cluj Napoca, dar și la Secțiile 4 și 6, sute de oameni se așteaptă răbdători la cozi interminabile, pentru a primi un cazier judiciar.

În secolul 21, la Poliția Cluj Napoca dar și la la nivelul Poliției Române nu s-a auzit despre posibilitatea ca Serviciul Cazier să presteze activități pentru populație, prin intermediul internetului. Cu alte cuvinte, omul depune o cerere pe internet, pe un formular agreat de Poliția Română, face dovada achitării taxelor, tot online și apoi poate primi acasă așteptatul document.

Deși pare foarte simplu de făcut acest lucru, nimeni din cadrul Poliției Cluj nu se chinuie să rezolve problema.

La Poliția nu s-a auzit de online

Singurele referiri despre eliberarea certificatelor de cazier de pe pagina de internet a IPJ Cluj sunt doar cum să stai la coadă, frumos, și civilizat, cu masca pe nas și cu toate actele adunate într-un dosar cu șină.

”Se reia activitatea de lucru cu publicul, cererile pentru eliberarea certificatului de cazier judiciar fiind depuse doar la ghișeu, conform programului menționat mai jos.

Începând cu data de 15.06.2020 se deschid ghișee pentru eliberarea certificatelor de cazier judiciar la sediul Secției 4 Poliție, situat în municipiul Cluj-Napoca, str. Bucium FN, la sediul Secției 6 Poliție, situat în municipiul Cluj-Napoca, str. Observatorului nr.1 și la sediul Secției 7 Poliție, situat în municipiul Cluj-Napoca str. Traian Vuia nr.41-43. În aceste locații se vor elibera doar certificate de cazier judiciar, pentru persoane fizice și juridice.

La ghișeu persoanele vor purta obligatoriu măști care acoperă nasul și gura.

Pentru asigurarea păstrării distanței de 2 m între două persoane apropiate, accesul cetățenilor la ghișeele de eliberare a certificatelor de cazier se va efectua pe rând, în interior fiind permis accesul pentru maxim 2 persoane. Distanța de 2 m va fi respectată și în momentul așteptării în exterior.

În considerarea interesului public, pentru reducerea eforturilor și timpilor de așteptare la ghișeu în vederea procurării documentelor necesare obţinerii serviciilor publice și ținând cont de măsurile impuse pentru protejarea cetățenilor și prevenirea răspândirii infecției cu noul coronavirus COVID 19, facem următoarele precizări:

– persoanele vor prezenta la ghișeu cererile completate din timp (recomandăm descărcarea cererii și completarea acesteia înaintea prezentării la ghișeu);

– instituțiile publice și organele de specialitate ale administrației publice vor solicita extrasul de pe cazierul judiciar în baza consimțământului scris al persoanei pentru care se efectuează verificări specifice;

– instituțiile din sistemul de învățământ, sănătate sau protecție socială, precum și orice entitate publică sau privată a cărei activitate presupune contactul direct cu copii, persoane în vârstă, persoane cu dizabilități sau alte categorii de persoane vulnerabile ori care presupune examinarea fizică sau evaluarea psihologică a unei persoane vor solicita o copie de pe registru cu acordul persoanei verificate”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *