Parapantist accidentat grav în Cheile Turzii. Elicopterul SMURD a fost trimis la fața locului!

Elicopterul SMURD a fost trimis la o intervenție în Cheile Turzii pentru a salva viața unui parapantist care s-a accidentat.

”A fost alertat un echipaj SMURD pentru a acorda primul ajutor calificat unei persoane care a anunțat că a căzut cu parapanta. La fața locului a fost dislocat și elicopterul SMURD.  În apelul inițial a fost precizat faptul că bărbatul era în stare de conștiență”, susțin pompierii de la ISU Cluj.

Solicitarea a fost înregistrată în jurul orei 17.50, iar la locul evenimentului au fost dislocați salvamontiștii din Cheile Turzii, un echipaj SMURD și elicopterul SMURD din Târgu Mureș.

Echipajul SMURD și salvamontiștii au coborât la o diferență de nivel de cca 15m pentru a stabiliza bărbatul și pentru a-l aduce cu targa până la platoul unde a fost preluat de către elicopter.

Bărbatul, de cca 30 de ani, suferise multiple traumatisme, era în stare de conștiență și cooperant. Elicopterul l-a transportat la o unitate spitalicească din Târgu Mureș pentru îngrijiri și investigații de specialitate.

1 thought on “Parapantist accidentat grav în Cheile Turzii. Elicopterul SMURD a fost trimis la fața locului!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *