Se va emite mesaj RO ALERT pentru Cluj Napoca! Ce vor anunța autoritățile! De când se închid școlile!

Începând de joi 22 octombrie 2020, toate școlile și grădinițele din Cluj Napoca se vor închide pentru următoarele 14 zile, iar elevii vor învăța online.

Prefectul de Cluj, Mircea Abrudean a mai anunțat că toți oamenii din Cluj Napoca vor fi obligați să poarte mască de protecție în toate spațiile publice deschise, indiferent că sunt pe stradă, în autobuze sau în piețe.

„Din păcate am fost nevoiți să recurgem la aceste măsuri. Ele nu fac obiectul discuției sau a negocierii într-un fel. Noi ca și comitet județean pentru situații de urgență avem doar obligația de a constata depășirea pragului peste care se adoptă aceste măsuri, lucru care l-am făcut. Sperăm ca prin aceste măsuri, absolut nedorite, oamenii să înțeleagă gravitatea situației în care ne aflăm, și încet, încet să scădem presiunea de pe sistemul medical care în continuare este la capacitate maximă. Chiar dacă am deschis spitalul Clujana, asta nu înseamnă că sunt suficiente locuri. La acest spital, secția de terapie intensivă, are 17 paturi, din care funcționează doar șase ca urmare a existenței unui focar”.

„Se va emite un mesaj Ro Alert de către cei de la ISU Cluj cu privire la aceste aspecte. Sper ca aceste măsuri să își atingă scopul de a preveni răspândirea virusului”.

„Trebuie să știm foarte bine și numărul de teste care se realizează în fiecare județ. Județul Cluj testează 2.500 de oameni în fiecare zi. De exemplu, județul Argeș pe care îl dă toată lumea ca exemplu de bună practică, ei au 400 de teste pe zi. Este important să știm aceste lucruri, și de ce avem 270 de cazuri pe zi, pentru că facem 2.500 de teste pe zi”.

„Dacă vom scădea sub trei la mie vom reveni la activitatea cât de cât normală”.

„Creșele nu intră în această categorie, doar școlile și grădinițele care se vor închide”.

„În continuare, trebuie spus asta, primim pacienți și din alte județe ale țării, mai ales pacienți la terapie intensivă. În momentul acesta suntem pregătiți pentru următoarea perioadă”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *