Managerul pensionar de la Spitalul de Infecțioase din Cluj este plătit mai bine ca și președintele României! Totul se întâmplă pe persoană juridică!!

Puțină lume știe că Ioan Mureșan, managerul Spitalului Clinici de Boli Infecțioase din Cluj Napoca este și pensionar. Mureșan s-a pensionat din funcția de manager al aceluiași spital, după care a petrecut un scurt timp pe tușă și a fost reîncadrat pe același post, în urma unui concurs, dar nu pe persoană fizică, ci pe persoană juridică.

Ioan Mureșan nu este medic și nu are nimic de-a face cu actul medical de elită care se derulează în interiorul spitalului clujean, lucru atestat de ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, unde sunt tratate cele mai grave cazuri de coronavirus. Mureșan este doar economist.

Pentru cine nu știe, Spitalul Clinic de Boli Infecțioase din Cluj Napoca nu este condus de un manager în funcție, ci de o firmă, Mansana Optim SRL, reprezentant legal fiind economist Ioan Mureșan.

Pe același Mureșan îl găsim și cu declarație de avere, având funcția de ”manager persoană juridică”. Venitul raportat în declarația de avere datată iunie 2020, este de 219.000 de lei, adică un venit net de 18.250 lei, ceea ce înseamnă 3.800 de euro pe lună. Mureșan a mai încasat și o pensie anuală de 50.500 de lei, adică alți 4.200 de lei/lunar.

Soția lui Mureșan, este Corina Mureșan Itu și este tot angajata Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Cluj, cu un venit anual de 214.539 lei.

Cât câștigă directorul medical

Pentru a vă face o idee asupra a ceea ce se întâmplă la Spitalul de Boli Infecțioase din Cluj Napoca, trebuie spus că directorul medical Violeta Briciu, adică omul aflat în prima linie de luptă împotriva temutului virus, fiind și coordonatorul tuturor celorlalți medici din spital și a întregii activități medicale, are un venit de doar 132.996 lei, adică un pic peste 11.000 de lei, luni, de două ori și jumătate mai mic decât venitul economistului Ioan Mureșan.

Și asta în condițiile în care Violeta Briciu este unul dintre cei mai cunoscuți medici infecționiști din România și cadru didactic la Universitatea de Medicină și Farmacie din Cluj Napoca.

Toate astea se întâmplă în condițiile în care președintele României, Klaus Iohannis are un venit anual net de 179.735 lei, cu mult mai mic decât al managerului Mureșan de la Spitalul Clinic de Infecțioase din Cluj.

 

 

1 thought on “Managerul pensionar de la Spitalul de Infecțioase din Cluj este plătit mai bine ca și președintele României! Totul se întâmplă pe persoană juridică!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *