Pompierii clujeni s-au infectat pe capete! ISU Cluj în pragul avariei!

Oficialii de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Cluj au comunicat că 18 angajați sunt infectați cu noul coronavirus.

”În data de 26.10.2020 au fost testate 42 cadre militare angajate al I.S.U. Cluj pentru depistarea virusului SARS-CoV-2. În urma testelor efectuate au fost detectate pozitiv 18 cadre militare dintre care 12 cadre ocupă funcții la reședința unității, activitate la birou, și 6 cadre ocupă funcții la o subunitate I.S.U. Cluj. Persoanele depistate pozitiv au fost izolate iar capacitatea operativă a inspectoratului nu este afectată”, se arată în comunicatul oficial.

Cei șase militari din cadrul unei subunități, fac parte din Detașamentul 2 de Intervenție.

Generalul Ioan Moldovan, șeful ISU Cluj, susține că decizia de a-i testa pe toți angajații a fost luată în urma unei anchete epidemiologice. ”A fost un caz, un angajat care a fost infectat. În urma anchetei epidemiologice s-a luat decizia de ca toți angajații să fie testați. Din numărul celor infectați cu noul coronavirus, 12 sunt de la structuri suport, logistic, personal, etc și doar șase de la un detașament de intervenție. Am luat măsura izolării acestora la domiciliu. Toate cazurile sunt asimptomatice”, a spus generalul Ioan Moldovan.

2 thoughts on “Pompierii clujeni s-au infectat pe capete! ISU Cluj în pragul avariei!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *