Facultatea de Mate-Info de la UBB Cluj are un sediu nou

Comisia de Urbanism va discuta Planul Urbanistic de Detaliu pentru noul sediu al Facultatii de Matematica și Informatica, al Universitatății Babes Bolyai.

Asadar, se propune edificarea unei cladiri pentru Facultatea de Matematica si Informatica, cu regim de inaltime 2S+P+2E+R și inaltime maxima de 15.50 m pe terenul aflat în proprietatea Universității Babes Bolyai, pe strada Donath, nr.148, 150, 160. De proiectare se ocupa K&K Studio de Proiectare.

Constructia care se va edifica la strada Donath va trebui sa respecte RLU aferent PUG in vigoare, si va respecta regula de aliniere a constructiilor existente. Cladirea va fi realizata sub forma unui monovolum, dezvoltat relativ paralel cu strada Donath, cu orientare generala pe directia sud/vest-nord/est, similar cu modul de orientare al clădirii casei Radio. Se va acorda o atenție deosebita modului de dispunere a amfiteatrelor și salilor de curs/seminar, astfel încât acestea sa beneficieze de lumina naturala, evitandu-se orientarea acestora spre nord sau sud.

Se propune amenajarea unui acces auto pe amplasament, din strada Donath, pe latura sud-vestica a terenului, care sa asigure accesul auto în parcarea amenajata in subsolul 2 al clădirii (43 de locuri) prin intermediul unui lift auto. Se propup locuri de parcare pentru biciclete în spaţiul exterior amenajat.

Capacitatea clădirii este de 1069 de studenți și cadre didactice care se pot afla concomitent în clădire. Suprafața desfasurata totala este de 4071.72 mp.

Documentatia va fi discutata in sedinta de urbanism din 4 noiembrie 2020.

2 thoughts on “Facultatea de Mate-Info de la UBB Cluj are un sediu nou

  1. Proiectanții nu mai știu altceva decât cuburi de beton,adică silozuri.E simplu,rapid și ieftin.Păcat că e oribil.Ce lăsăm în urma noastră? nu învățăm nimic de la unii străini..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *