24.000 de apartamente din Cluj-Napoca nu au centrală și sunt racordate la sistemul centralizat de încălzire. De 3 ani prețul gigacaloriei a rămas neschimbat

Încă din luna octombrie, Primăria Cluj-Napoca a aplicat măsuri pentru a putea veni în ajutorul persoanelor care au rămas racordate la sistemul centralizat de încălzire. În prezent, 24.000 apartamente se află în această situație.

Astfel, din 2017, prețul de facturare al gigacaloriei a rămas la aceeași valoare, 242 lei/gigacalorie. Diferența de 200 lei dintre această valoare și prețul mediu al energiei termice în municipiu (442 lei) este subvenționată de către Consiliul local al Municipiului Cluj-Napoca.

Reamintim că din 12 octombrie, clujenii pot depune cereri pentru acordarea ajutorului pentru încălzirea locuințelor. Acesta se acordă persoanelor cu domiciliul sau reședința valabilă în Cluj-Napoca în perioada sezonului rece (noiembrie 2020 – martie 2021), pe baza cererii şi declaraţiei pe propria răspundere, însoțită de actele necesare.

Regia Autonomă de Termoficare Cluj-Napoca a început furnizarea căldurii din primele zile în care au fost înregistrate temperaturi sub 10 grade.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *