Ministrul Sănătății la Cluj: „Am făcut o evaluare în contextul pandemic”

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a efectuat astăzi o vizită la Cluj, unde s-a întâlnit cu primarul Emil Boc și prefectul Mircea Abrudean, dar și cu șefii ISU și DSP Cluj pentru o efectua o analiză a situației actuale în contextul pandemic.

După cum știți, avem o creștere în ultima perioadă, mai ales în județele din Ardeal. Discuții și analiză împreună cu domnul primar, cu domnul prefect, cu șeful ISU, cu șeful DSP despre capacitatea de acordare a actului medical, extindere, tot ceea ce înseamnă paturi de Terapie Intensivă sau paturi pentru patologie cu severitate medie, precum și o perspectivă a măsurilor care ar trebui luate în contextul în care vedem o evoluție nefavorabilă”, a declarat ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, într-o conferință de presă desfășurată la Prefectură.

„La nivelul evoluției în Cluj știm că am avut o creștere cu o relativă stabilitate astăzi, dar contextul îl reprezintă și punerea în aplicare și respectarea regulilor și precauților„, a spus Tătaru.

În ultimele 24 de ore, la Cluj au fost depistate 293 de persoane infectate cu noul coronavirus, asta după o săptămână în care s-au înregistrat cifre record în județ, care treceau de 350 de cazuri pe zi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *