Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca se alătura, din nou, luptei împotriva COVID-19

Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca a anunțat oficial că se va alătura, din nou, luptei împotriva COVID-19.

Astfel, începând cu 3 noiembrie, o parte din clădirea Medicală I a început să fie operaționalizată și pregătită pentru preluarea pacienților cu patologie respiratorie acută, înalt suspecți COVID-19, iar începând de luni, 9 noiembrie, se estimează că va funcționa la capacitatea optimă.

În total, 68 paturi cu posibilitate de asistență medicală și oxigenoterapie și 6 paturi de terapie intensivă, corespunzătoare Secțiilor Clinice Medicină Internă I și Cardiologie I, vor fi alocate tratamentului pacienților cu suspiciune înaltă de COVID-19.

Important de știut pentru pacienții noștri non-COVID-19:

– Secțiile Cardiologie Intervențională II și Gastroenterologie își vor desfășura activitatea în mod normal;
– Secția Clinică Cardiologie I își va restrânge activitatea la 19 paturi și se va reloca la parterul clădirii Oftalmologie;
– serviciile de ambulatoriu Cardiologie și Gastroenterologie se vor desfășura în mod normal.

În același timp, în clădirea Palat Nou (str. Clinicilor, nr. 4-6) s-au mai operaționalizat 4 paturi de terapie intensivă în cadrul Compartimentului de Terapie Intensivă, pentru pacienții înalt suspecți, care necesită terapie de urgență, sau preluarea pacienților pentru comorbidități după rezolvarea patologiei COVID-19.

Reamintim că în perioada aprilie-iunie 2020, clădirea Medicală I a fost transformată în secție suport COVID-19, oferind asistență medicală pentru peste 100 de pacienți pozitivi SARS-COV-2, atât cazuri mai ușoare, cât și cazuri de terapie intensivă.

În funcție de evoluția pandemiei și asocierea patologiilor acute non-COVID cu infecția respiratorie COVID-19, alocarea paturilor va fi flexibilă, pentru a putea răspunde necesităților populației, inclusiv cu creșterea numărului de paturi de terapie intermediară (ventilație non-invazivă) sau terapie intensivă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *