Încă 8 școli din Cluj s-au închis din cauza creșterii alarmante a numărului de infectări cu COVID-19

Creșterea alarmantă a numărului de infectări în județul Cluj a adus la închiderea a încă 8 unități de învățământ și trecerea lor în scenariul roșu, iar numărul total este de peste 300 de școli.

În ultimele 24 de ore, alte 8 unități de învățământ din Cluj au fost trecute în scenariul 3 de funcționare, iar numărul celor în care predarea se face în scenariul verde, adică față în față, a coborât sub 100, adică mai puțin de un sfert din totalul școlilor/grădinițelor din județ.

Datele Inspectoratului Școlar Județean Cluj arată, vineri, la nivelul judeţului, următoarea situație:

  • în 313 unități de învățământ cursurile s-au ținut online, după scenariul 3 (roşu),
  • 12 unități de învățământ au funcționat în scenariul 2 (galben), adică hibrid, care presupune participarea zilnică față în față a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a,
  • în 98 de unități de învățământ preuniversitar din județ s-a aplicat scenariul 1 (verde), adică participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție sanitară.

În ultimele 24 de ore, Clujul a înregistrat 722 de infectări cu noul coronavirus, iar rata infectărilor în județ a ajuns la 5,92 la mia de locuitori. De asemenea, în prezent, la Cluj, sunt confirmați pozitiv în total 270 elevi și profesori din 83 de unități de învățământ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *