Rețea de prostituție, destructurată de polițisti. Șapte proxeneți care obligau tinere să se prostitueze și la Cluj au fost reținuți

Şapte persoane au fost reţinute în urma percheziţiilor făcute de poliţişti şi procurori de la DIICOT Piteşti în judeţul Argeş, la membrii unei grupări specializate în proxenetism.

În urma unui comunicat al Poliţiei Române dat publicității joi, în urma celor 7 percheziţii domiciliare făcute cu o zi în urmă în judeţul Argeş, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Piteşti – Serviciul de Combatere a Traficului de Persoane şi procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Piteşti au descoperit şi ridicat bani, telefoane mobile, cartele telefonice, carduri bancare şi bijuterii din aur.

Percheziţiile au avut loc la locuinţele a nouă persoane bănuite de constituire a unui grup infracţional organizat şi proxenetism.

Din cercetări a reieşit că, din luna noiembrie 2019, trei persoane ar fi constituit un grup organizat specializat în trafic de persoane şi ar fi determinat mai multe tinere să practice prostituţia, în judeţele Argeş, Vâlcea, Braşov şi Cluj, înlesnindu-le desfăşurarea activităţilor şi obţinând importante sume de bani. În urma percheziţiilor, au fost descoperite şi ridicate telefoane mobile, cartele telefonice, carduri bancare, bijuterii din aur, 2.000 de euro şi 800 de lei”, arată sursa citată.

De asemenea, a fost instituit sechestrul asigurător asupra unui autoturism de lux.

Ulterior, 24 de persoane au fost duse la sediul DIICOT Piteşti, pentru audieri. Şapte persoane, cu vârste cuprinse între 20 şi 42 de ani, au fost reţinute, pe bază de ordonanţă, pentru 24 de ore.

Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din Poliţia Română.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *