Subprefectul de Cluj Bela Budai a fost demis! Cu ce a călcat pe bec demnitarul! Premierul Orban nu a mai vrut un nou scandal!

Guvernul României a luat decizia de a-l revoca din funcție pe subprefectul de Cluj, Bela Budai (foto), numit cu sprijinul politic al celor de la Partidul Mișcarea Populară.

În locul lui Budai a fost numit fostul subprefect Zoltan Gyorke, care a câștigat în justiție repunerea în funcția deținută.

De menționat ester faptul că Ludovic Orban, care este și președintele Partidului Național Liberal a ignorat sentințele emise de judecători, până în momentul în care i-a fost aplicată o amendă civil.

Gyorke le-a cerut judecătorilor să îl amendeze pe Orban pentru refuzul nejustificat de a pune în executare o sentință definitivă. În cursul zilei de joi, Tribunalul Cluj a decis amendarea premierului.

Orban a vrut să stingă repede scandalul

După ce a câștigat la Tribunalul Cluj amendarea premierului Orban, Gyorke a remis presei un comunicat de presă, care îl puteți lectura mai jos.

”Astăzi, 12.11.2020 Tribunalul Cluj a admis cererea mea și a dispus obligarea primului-ministru Ludovic Orban la suportarea unei amenzi pentru refuzul nejustificat de a pune în executare o hotărâre judecătorească definitivă. Instanța a stabilit aplicarea unei amenzi în cuantum de 20% din salariul minim brut pe economie pe zi de întârziere, până la executarea obligaţiei de reintegrare a subsemnatului în funcţia de subprefect al judeţului Cluj, pentru refuzul de a pune în executare Sentința Civilă nr. 249 din 11.02.2020 rămasă definitivă prin Decizia Curții de Apel Cluj nr. 894 din 16.07.2020. Având în vedere rolul Președintelui României de a veghea la respectarea Constituției României, în 20.08.2020 i-am transmis domnului președinte Klaus Iohannis un memoriu prin care l-am informat despre nerespectarea hotărârii judecătorești de către Guvernul României și l-am rugat să dispună măsurile necesare în vederea executării Deciziei civile. Nu am primit răspuns cu privire la soluția adoptată. Așa cum rezultă din ultimul Raport al Comisiei Europene privind statul de drept, România a fost considerată vinovată de încălcarea Convenției europene a drepturilor omului pentru că statul nu s-a conformat hotărârilor judecătorești definitive. În consecință, România face obiectul unei supravegheri sporite din partea Comitetului de Miniștri al Consiliului Europei până la instituirea măsurilor necesare garantării executării hotărârilor judecătorești. Györke Zoltán”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *