Prefectul Clujului a explicat de ce momentan Cluj-Napoca nu va intra în carantină

Prefectul Clujului, Mircea Abrudean, a a anunțat principalele motive pentru care, momentan, nu se instituie carantina în municipiul Cluj-Napoca.

Acesta susține că, în momentul de față, nu se discută carantinarea municipiului Cluj-Napoca și a enumerat cinci motive pentru care nu s-a decis instiuirea acestei măsuri:

1. Analiza de risc a DSP nu întrunește criteriile minimale pentru carantinare

2. Numărul mare de teste generează cazuri multe, care nu e ponderat la nivel național în calculul incidentei, dar prefectul îl ponderează in luarea deciziei

3. Rata mortalității Covid la nivelul municipiului este cea mai mica din țară

4. Capacitatea crescută de paturi Covid (69 paturi ATI plus inca 27 în curs de operaționalizare, deci 96 probabil până la final de săptămână)

5. Rata incidentei se calculează la populația stabilă a municipiului (cei care au domiciliu sau flotant), iar noi avem mulți pozitivi care nu au nicio forma legală de ședere aici și cresc artificial rata incidenței.

În Cluj-Napoca, conform informațiile furnizat de Prefectură, incidența infectărilor cu COVID-19 la mia de locuitori, cumulată la 14 zile, a ajuns duminică, 15 noiembrie, la 9,04.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *