Studenții mediciniști din Cluj vor intra în prima linie în lupta cu COVID-19. Vor veni în sprijinul altor spitale din țară

Studenții din cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca vor intra în lupta împotriva coronavirusului ca voluntari și în alte spitale din țară.

Peste 200 de studenți mediciniști clujeni vor ajuta și alte spitale din țară să facă față numărului mare de cazuri de COVID-19.

„Peste 200 de studenți din cadrul universității noastre au răspuns deja apelului transmis de Departamentul pentru Situații de Urgență pentru a desfășura activităţi de voluntariat în spitalele COVID-19. Universitatea centralizează solicitările studenţilor, iar apoi le transmite către DSU, care îi va distribui către unităţile sanitare care au cea mai mare nevoie de ajutor”, scrie într-o postare pe pagina de Facebook a Universității de Medicină și Farmacie Cluj-Napoca.

Secretarul de Stat în Ministerul de Interne, Raed Arafat, a anunțat miercuri seară că Guvernul va adopta o ordonanță de urgență referitoare la implicarea studenților de la facultățile de medicină în tratarea bolnavilor de COVID-19. El a precizat că s-a luat deja legătura cu universitățile de la care ar urma să provină studenții.

Arafat a mai anunțat că studenții mediciniști care sunt repartizați să lucreze în spitalele suport COVID-19, vor ocupa posturi de asistenți medicali:

„Unul din pașii care au fost luați este recrutarea unui număr de studenți care să lucreze pe posturi de asistenți medicali. Pentru că nu numai de medici e nevoie, e nevoie foarte mult de asistenți medicali, de supraveghere a acestor bolnavi”

Până acum, 1.400 de studenți din România s-au înscris pe liste ca să sară în ajutorul medicilor din toată țara.

„Până în acest moment avem 1400 de studenți care deja s-au înscris pe listă și vom începe săptămâna asta repartiția lor. Vom suplimenta personalul mediu cu studenți de an 4, 5 sau 6 și vor putea ajuta. Poate că astfel va scădea numărul cazurilor”, a adăugat el.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *