FLOREȘTI. Va fi constituit un Consiliu Consultativ pentru rezolvarea problemelor cu animalele

Primarul comunei Florești, Bogdan Pivariu, a avut o întâlnire cu reprezentanții mai multor asociații pentru protecția animalelor, iar concluzia ședinței a fost nevoia înființării unui Consiliu Consultativ pentru rezolvarea problemelor cu animalele din cea mai mare comună din România.

„Iubesc animalele şi ştiu cât de importante sunt acestea pentru noi oamenii. Ştiu foarte bine că ȋn Floreşti avem o problemă cu animalele cu şi fără stăpân. Sunt doctor ȋn medicină veterinară si am morala de medic foarte bine dezvoltată. Pornind de la acest motiv şi de la faptul că o localitate de anvergura Florestiului nu ȋşi poate permite să nu rezolve această situaţie, sunt ȋn căutare de soluţii.

Ȋn cursul zilei de azi am avut o ȋntâlnire cu reprezentanţii asociațiilor pentru protecția animalelor, care au dat curs invitației mele: Arca lui Noe, NUCA Animal Welfare, Sirius Animal Rescue și doamna avocat Cristina Petre.

Este foarte important că există deschidere de ambele părţi şi că ȋmpreună vom constitui un consiliu consultativ pentru aceste probleme, iar la ȋnceputul lunii decembrie, la următoarea ȋntâlnire vom definitiva strategia pe termen mediu şi lung ȋn vederea combaterii acestor probleme atât de importante pentru ȋntreaga comunitate. Pe termen lung, mă angajez să construim un adăpost propriu al Floreştiului, la standarde europene, care să deservească atât animalele fără stăpân cât şi cele cu stăpân lăsate nesupravegheate. Multumesc celor prezenţi azi pentru deschiderea spre o colaborare care va duce la dezvoltarea unor strategii eficiente”, a declarat Pivariu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *