Accident la Izvoru Crișului. Un tir plin de legume și fructe s-a răsturnat din cauza poleiului

Un tir a derapat din cauza poleiului în zona Huedin, în localitatea Izvoru Crișului, pe marginea unei coaste, iar șoferul prins sub cabina deformată s-a ales cu multiple fracturi.

Un bărbat a fost salvat de către pompierii din Huedin pe parcursul nopții trecute, după ce acesta a rămas încarcerat în cabina autocamionului derapat în afara părții carosabile. Două autospeciale și un echipaj al Serviciului Mobil de Urgență, Reanimare și Descarcerare (SMURD) au fost alertate în jurul orei 04:50.

„În momentul sosirii la locul accidentului, pompierii au găsit un ansamblu de vehicule răsturnat într-o poziție instabilă, pe marginea unei coaste care prezenta o diferență de nivel de c10 m față de partea carosabilă.

Șoferul ansamblului de vehicule a rămas prins sub bordul deformat al cabinei capului tractor și prezenta mai multe fracturi. Pompierii au asigurat ansamblul de vehicule folosind troliul și au tăiat arbuștii din jurul cabinei, astfel încât să poată asigura accesul către cabina camionului și să poată urca echipamentele de descarcerare în aceasta.

După 20 de minute, salvatorii au reușit să scoată bărbatul ce agoniza înăuntrul cabinei, fiind preluat apoi de către echipajul SMURD pentru a fi transportat la spital, în vederea acordării îngrijirilor de specialitate. Bărbatul era în stare de conștiență și cooperant.

O autospecială mai asigura măsurile de prevenire a incendiilor, până la sosirea utilajelor care vor readuce capul tractor și remorca pe partea carosabilă. Remorca transporta o încărcătură de legume și fructe”, a precizat Inspectoratul pentru Situații de Urgență Cluj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *