Scandal în fața Prefecturii Cluj! Un fost polițist protestează împotriva incompetenței foștilor colegi!

Protest în fața Prefecturii din Cluj-Napoca. Un fost polițișt solicita sancționarea vinovățiilor pentru că nu a venit un echipaj de politie să ia hoții care îi furau lemnele și grădina.
Fostul agent șef de poliție spune că a surprins mai mulți hoți de lemne în timp ce tăiau mai mulți arbori de pe o proprietate a asa. Omul spune că a sunat la 112 de unde i s0a închis telefonul în nas.

Ce s-a întâmplat?

După ce a sunat la 112, fostul polițist a cerut ajutorul Poliției Române dar degeaba.

“Am fost 27 de ani polițist și am prins foarte multi hoți. Dar când am avut eu nevoie dispecera, a refuzat să-mi trimită echipaj de poliție. Într-o zi m-am dus la terenul meu situat în Cluj-Napoca, unde am găsit pe teren doi rromi care mi-au încărcat toate lemnele groase rezultate din tăierea a peste 100 de meri, în  vârstă de peste 50 ani. Am sunat la 112 comunicând și solicitând un echipaj de poliție, comunicându-i dispecerei că am fost polițist. După aproximativ 20 de minute, duba cu cei doi rromi s-a pus în mișcare, iar eu am început urmărirea lor. Am sunat la 112 comunicând că aceștia s-au pus în mișcare, iar eu îi urmăresc și că încă nu a venit nici un echipaj. Dar dispecera mi-a închis telefonul. Am sunat din nou să comunic unde suntem și să îi solicit să trimită un echipaj să îi oprească, dar dispecera mi-a închis telefonul în nas. Am sunat din nou să comunic unde suntem, solicitând din nou un echipaj. Dar dispecera m-a amenințat că la sosirea echipajului la mine le va solicita să mă sancționeze că am ținut telefonul 112 ocupat, închizându-mi din nou telefonul. Am mai sunat de 2 sau 3 ori, după care am ieșit din municipiul Cluj Napoca spre Florești. Am sunat la Secția 4 să mă ajute, dar nici un ajutor. Am sunat la Secția Florești, unde echipajul era la un eveniment la Piaţa Auto. Dar mi-au comunicat că după ce termină acolo vor veni la mine. Am ținut legătura cu echipajul din Florești, urmărind duba până în țigănimea din Florești. I-am urmărit din depărtare. Dupa aproximativ 15 minute a venit echipajul din Florești, care a luat măsuri”, îşi povesteşte aventura fostul poliţist.

Amendat de jandarmi

Sever Legian a purtat un dialog cu șeful de cabinet al prefectului de Cluj, Mircea Abrudean căruia i-a prezentat documente și situația creată de dispecera de la 112 și alți polițiști care nu și-au făcut datoria.
”Azi când am ajuns in fața prefecturii mă astepta un echipaj de la jandarmii care mi-au comunicat că pe timpul pandemiei nu am voie sa protestez, și că li s-a comunicat de la I.J.J. Cluj sa ia măsurile corespunzătoare, adică să mă sancționeze, lucru care s-a și întâmplat. Echipajul de jandarmi format din trei jandarmi a stat și m-a păzit de la ora 10.30 până la ora 13,cand am terminat eu protestul. Ministerul Afacerilor Interne are efective sa apere rromii când fac scandal și se bat intre ei. Ministerului Afacerilor Interne are efective sa apere clanurile interlope dar nu trimite echipaj de poliție atunci când te fură hoții și îi ai in mana numai să vina să ii ia. Mentionez că am aprobare de protest în fața I.P.J. Cluj până în data de 13.12.2020. A venit la mine și un polițist local care m-a legitimat și mi-a comunicat faptul că îi pot protesta liniștit că este dreptul meu constituțional. Jandarmii au venit cu regulile făcute de ei și cu constituția lor”, a scris ASever Legian.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *