La Apahida, PNL a făcut pact cu PSD! Și parcă zicea zilele trecute că acest lucru nu se va întâmpla niciodată!

Pentru funcția de viceprimar la Apahida, PNL s-a milogit la propriu de primarul Grigore Fati, ales pe listele PSD, pentru a susține candidatul de dreapta.

La alegerea viceprimarului comunei Apahida, PNL a propus-o pe Cristina Belce, o asistentă medicală, în timp ce USR a propus-o pe Maria Rodilă. Cum cei șase consilieri PSD puteau înclina balansa și spre unul și spre celălalt, PNL a trecut la ofensivă.

În urma votului, varianta de rezervă a PNL, agreată de cei de la PSD, după ce varianta cu Ligia Pop, fost consilier judetean a fost refuzată categoric de Grigore Fati, a fost votată cu de PNL, PSD și PMP.

Ligia Pop, un om conflictual

Chiar primarul Fati s-a referit la presiunile pe care le făcea fostul candidat PNL la funcția de primar al comunei, Ligia Pop care și-a dorit foarte mult funcția de viceprimar.

„Doamna Ligia Pop este conflictuală, nu se poate lucra cu dânsa. Ne-am întâlnit, i-am spus punctul mei de vedere, l-am comunicat și șefilor PNL de la Cluj. Sunt de acord să pun pe altcineva din partid, sunt trei consilieri cu care s-ar putea discuta. Doamna Maria Rodilă, de la USR Plus, mi se pare peste Ligia Pop ca valoare. Mie nu îmi place USR-ul deloc. Dar cei de aici sunt diferiți de cei de sus, cu doamna Rodilă s-ar putea discuta. Eu nu vreau alianță, pot gestiona și un Consiliu Local potrivnic. Le dau bugetul și programul de investiții; nu le place un proiect, să pună altul și să mute banii”, a spus Grigore Fati.

Ludovic Orban a interzis înțelegerile cu PSD

La câte zile după alegerile locale din septembrie 2020, președintele PNL, Ludovic Orban a transmis instrucțiuni clare organizațiilor din teritoriu să nu facă înțelegere cu PSD. Se pare că nimeni nu mai ascultă de Ludovic Orban. Nici măcar PNL Apahida.

„Am stabilit politica de alianţe foarte clară. Prima decizie este că interzicem tuturor organizaţiilor locale să facă vreo înţelegere sau vreo alianţă cu PSD. Partidele afine cu care suntem în colaborare de patru ani de zile cu care am recomandat filialelor să facă alianţe sunt PMP şi USR PLUS. De asemenea, în judeţele cu populaţie maghiară, acolo unde se pot găsi puncte comune şi programe comune, de asemenea, am permis realizarea de înţelegeri şi alianţe cu reprezentanţii UDMR din administraţia locală”, a declarat Orban, după şedinţa Biroului Politic Naţional al PNL.

1 thought on “La Apahida, PNL a făcut pact cu PSD! Și parcă zicea zilele trecute că acest lucru nu se va întâmpla niciodată!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *