La Cluj poliția a început vânătoarea hoților de lemne și a comerțului ilegal de brazi de Crăciun

Polițiștii clujeni au desfășurat o acțiune pe raza județului Cluj pentru depistarea transporturilor ilegale de lemne.

Acțiunile polițiștilor sunt coordonate la nivel național și se desfășoară pe raza întregului județ, în colaborare cu angajați ai Gărzii Forestiere, Direcției Silvice, jandarmi, polițiști de frontieră și polițiști locali.

În cadrul acestor acțiuni sunt instituite filtre rutiere pe drumurile publice care vizează controlul circulației materialului lemnos pentru a se stabili dacă se respectă prevederile legale în vigoare și verificarea legalității documentelor de proveniență și însoțire a materialului lemnos și a pomilor de Crăciun.

În ultimele 24 de ore, pentru neregulile constatate au fost aplicate 197 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 49.190 lei.

În cadrul acțiunii au fost cercetați și patru agenți economici, fiind legitimate aproximativ 40 de persoane și controlate peste 30 de autovehicule. Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 2 sancțiuni în valoare de 4.000 de lei.

În cadrul acțiunii a fost depistat un bărbat în vârstă de 41 de ani, din Băișoara, care transporta lemne fără documentele de proveniență și un alt bărbat de 44 de ani din Poiana Vadului, care comercializa pomi de Crăciun, fără a deține documente legale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *