Ce spune Nelu Tătaru după ce a politizat Institutul de Urologie din Cluj! A numit în funcție un PNL-ist, fost polițist condamnat pentru violență!

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru spune că numirea liberalului Nicolae Sântimbrean, din Alba, la șefia Institutului de Urologie și Transplant Renal din Cluj Napoca s-a făcut la propunerea Consiliului de Administrație de la această unitate medicală. Puțin credibilă această afirmație, spre deloc.
Sântimbrean a fost poliţist în comuna Cenade, condamnat în 2003 la un an de închisoare cu suspendare după ce a bătut un bărbat pe care îl ancheta. Bărbatul bătut a avut nevoie de 3-4 zile de îngrijiri medicale. Sântimbrean are 36 de ani și a absolvit Facultatea de Drept, având și un Masterat în Managementul Integrării Europene şi Administraţiei Publice. El a lucrat ca expert parlamentar la Camera Deputaţilor, fiind consilier al deputatului liberal Călin Potor. De asemenea, a fost consilier al lui Dan Coriolan Simedru, în perioada 2008 – 2009 şi în 2012, perioadă în care acesta a deţinut funcţia de prefect de Alba, potrivit ZiarulUnirea.ro.
Ministerul Sănătății precizează, de asemenea, că Nicolae Sântimbrean a fost numit manager interimar, pentru o perioadă de două luni.

De ce a fost condamnat

În decembrie 2003, el a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare pentru săvârşirea infracţiunii de cercetare abuzivă. În calitate de poliţist la Cenade, Nicolae Sântimbrean, împreună cu un alt coleg, „aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu, au exercitat acte de violenţă asupra unui bărbat, cauzându-i leziuni ce au necesitat spre vindecare 3-4 zile de îngrijiri medicale, în scopul determinării acestuia să dea o declaraţie în care să recunoască o faptă ce nu a fost săvârşită de acesta”, se arată în rechizitoriul întocmit de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba, citat în sentinţa penală nr. 339/2003 a Tribunalului Alba.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *