Rectorul UMF Cluj își va face vaccinul anti-COVID în mod public

Rectorul Universității de Medicină și Farmacie din Cluj, Anca Buzoianu, a anunțat că se va vaccina public împotriva virusului COVID-19, alături de familia sa și rectorii celorlalte universități de medicină din țară.

La fel și ceilalți rectori ai universităților de medicină din România, fiindcă vor să arate că vaccinarea este cea mai eficientă și singura metodă pentru întoarcerea la normalitate, a spus rectorul UMF, în cadrul unei emisiuni Tv:

„Bineînțeles că mă voi vaccina și eu și familia și, împreună cu rectorii celorlalte universități de medicină și farmacie și noi am spus că ne vom vaccina public dacă acest lucru va fi necesar, pentru că cred că suntem modele pentru unele persoane și vrem să aratăm prin exemplul nostru că vaccinarea nu numai că este bună, dar în acest moment este singura metodă și cea mai rapidă și eficientă pentru a ne întoarce la viața normală pe care ne-o dorim cu toții”, a declarat Anca Buzoianu.

Rectorul UMF Cluj urmează modelul cântărețului Elvis Presley, care s-a vaccinat împotriva poliomielitei, public, la televizor. Buzoianu a mai spus că dacă liderii de opinie într-un domeniu sau influencerii ar face același lucru, vaccinarea ar fi mult mai încurajată și ar da un exemplu bun celor care îi urmăresc.

„Am poza cu Elvis Presley la mine pe desktop și știu ce efect extraordinar a avut vaccinarea lui anti-polio, pentru publicul larg, chiar în condițiile în care informația se transmitea doar prin presă și televiziune. Gândiți-vă ce efect poate avea dacă o persoană care este lider de opinie într-un domeniu sau un influencer s-ar vaccina, ar ajunge la foarte multe persoane prin intermediul rețelelor sociale„, a susținut Anca Buzoianu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *