Veste bună. Industria HORECA, scutită de impozite! A fost publicată oficial OUG

Speranță și veste bună pentru industria HORECA la început de an 2021. A fost publicată ordonanţa de urgenţă care scutește de la plata impozitelor industria ospitalităţii. Astfel, antreprenorii care au o afacere în zona HORECA vor fi scutiţi de impozite până în martie şi vor primi granturi cu valoarea de 20% din cifra de afaceri din 2019.

Dragoş Petrescu, preşedintele HORA, a intrat în direct la Aleph News şi spune că este cea mai importantă şi cea mai aşteptată măsură. Dacă eşti antreprenor, ai şansa să primeşti până la 800.000 de euro de la stat.

„Ceea ce este foarte important este să poţi să închei bilanţul anului 2020, să poţi să calculezi diferenţa între 2019 şi 2020. De acum şi până la finalul lunii iunie trebuie să depunem această cerere”, spune Dragoş Petrescu.

Din 45.000 de operatori, 10.000 îşi ţin uşile închise din acest moment. Aşa că, părerea lui despre vaccin este de la sine înţeleasă.

„La noi, în HoReCa, restaurante, hoteluri, agenţii de turism, noi, angajaţii din acest sector de activitate, vom fi primii care ne vom vaccina atunci când va fi posibil”, adaugă preşedintele HORA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *