Pentru a nu fi puși la muncă, asistații social dintr-o comună clujeană au renunțat la bani

Mai mulți asistanți social din comuna Sănduleşti din judeţul Cluj, trei sferturi dintre ei mai exact, au anunţat că vor renunța la ajutorul de la stat numai pentru a nu fi puşi la lucru.

„Chiar dacă veneau la muncă, veneau când au vrut ei. Nu, am zis, domnule, începem la 8, în fiecare zi vă prezentaţi la muncă. După o săptămână s-au învăţat, dar sigur că numărul de beficiari a scăzut, de la 50 am ajuns să avem un sfert. Au spus „acum suntem sclavi, trebuie să prestăm munca”, am discutat cu ei civilizat, dar ferm”, a declarat Călin Fărgaciu, primarul comunei Săndulești, pentru stirileprotv.ro.

De asemenea, în comuna Cojocna 12 familii beneficiază de ajutor social.

Anca Marcu, viceprimarul comunei Cojocna, Cluj: „Cred că pe termen lung, dacă menţinem aceste activităţi şi facem o educaţie a oamenilor, putem să rezolvăm această problemă a curăţeniei”.

Oamenii muncesc între 19 şi 44 de ore pe lună. Inclusiv în sediul primăriei face curat o tânără de 25 de ani, cu 5 copii. Ajutoarele sociale variază între 142 şi 600 de lei, în funcţie de câte persoane sunt într-o familie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *