EXCLUSIV! Marea împăcare! Acum câteva luni erau dușmani de moarte! ”Jeguri ordinare” și ”nenorociți ordinari”!

Începutul de an a venit cu o veste bombă dinspre zona politico administrativă a Consiliului Județean Cluj.

Mai exact, dacă până acum între Alin Tișe, președintele CJ Cluj și David Ciceo, directorul Aeroportului Internațional Cluj Napoca exista un război pe viață și pe moarte, lucrurile au luat o turnură cu totul și cu totul neașteptată.

Între cei doi protagniști a intervenit marea împăcare. David Ciceo și salariații de la Aeroport, jigniți grosolan de Alin Tișe, și-au retras acțiunile deschise în instanță, mai exact de pe rolul Judecătoriei Cluj Napoca. În unele procese, angajații aeroportului au câștigat deja procesele, la fond. În altele, urmau să câștige dar a întervenit împăcarea părților.

Exemplu în acest sens este dosarul 21036/2112019. ”Ia act de renunţare la judecată”, se arată în verdictul instanței din data de 7 decembrie 2020.

Așa se explică de ce Alin Tișe, cunoscut pentru atacurile sale împotriva directorului Aeroportului Cluj, unele dintre ele foarte dure, nu a mai zis nimic cam de mult timp. Nu cu doar mult timp în urmă, Tișe se adresa lui Ciceo și celorlalți angajați de la Aeroportul Cluj Napoca, cu apelative de genul ”jeguri ordinare”, “mafia organizată din conducerea aeroportului”, “nenorociţii ordinari de la aeroport” şi “mafioţi care continuă să fure banii publici”.

Acum, toate astea au fost date uitării. Contactat, directorul Aeroportului Cluj Napoca, David Ciceo a declarat că este adevărat că s-a împăcat cu Alin Tișe. ”Am avut mai multe discuții cu Alin Tișe. Dumnealui ne-a contactat și noi am fost de acord. Este mai bine pentru binele Aeroportului. Vom putea dezvolta proiectele noastre pentru a face din Aeroportul Internațional Cluj Napoca un hub de transport veritabil, demn de secolul 21”, a spus Ciceo.

În 2020, Ciceo era ”în disprețul legii”. Acum e bun!

În aprilie 2020, la scurt timp după scandalul românilor care plecau la muncă în Germania, în plină pandemie, și au venit în număr mare la Aeroportul Cluj Napoca, Tișe a reacționat dur și a cerut demisia lui Ciceo.

„Comportamentul domnului Ciceo este flagrant și în disprețul legii. Încălcarea Ordonanțelor Militare nu are legătura nici cu parcarea și nici cu neparcarea. Trebuie pur și simplu respectate. Punct! Organele abilitate trebuie să se autosesizeze și să-i bage la pușcărie pe cei responsabili. Dacă era vorba despre un politician implicat în câte ilegalități sunt la aeroportul clujean, demult era judecat și condamnat. Acum vede întreaga lume cine și ce se întâmplă la Aeroport, câte ilegalitățile flagrante se întâmpla acolo”, a comentat Tișe.

Tișe făcut mincinos de o instanță de judecată

În alt dosar de pe rolul Judecătoriei Cluj Napoca, 23611/211/2017, judecătorul a constatat caracterul mincinos al declarațiilor făcute de Tișe, și le-a dat dreptate lui Ciceo și angajaților.

”Admite în parte cererea formulată, precizată şi completată de reclamanţii CICEO DAVID-IOAN, ZANC GABRIELA, FLORIAN CORINA-PAULA, MUREŞAN FLORICA, POP IULIU şi OPRIŞ VASILE în contradictoriu cu pârâtul TIŞE ALIN-PĂUNEL. Constată caracterul mincinos al afirmaţiilor făcute de pârât, referitoare la salariul reclamanţilor, la manipularea angajaţilor aeroportului de către reclamanţi, la costurile deplasărilor directorilor din conducerea aeroportului, cu privire la deţinerea de către reclamantul Ciceo şi a funcţiei de manager de securitate, precum şi în ceea ce priveşte informaţiile mincinoase potrivit cărora reclamantul Ciceo ar fi declarat că s-ar produce accidente aviatice în situaţia în care nu ar rămâne director. Constată caracaterul injurios şi ilicit al expresiilor folosite de pârât cu referire la persoana reclamanţilor, precum: “jeguri ordinare”, “mafia organizată din conducerea aeroportului”, “nenorociţii ordinari de la aeroport” şi “mafioţi care continuă să fure banii publici”. Obligă pârâtul să se abţină de la a se referi la reclamanţi folosind apelative cu caracter injurios şi illicit, precum expresiile anterior enumerate. Obligă pârâtul la plata către reclamantul CICEO DAVID-IOAN a sumei de 10.000 lei, către reclamanta ZANC GABRIELA a sumei de 5.000 lei, către reclamantul FLORIAN CORINA-PAULA a sumei de 5.000 lei, către reclamanta MUREŞAN FLORICA a sumei de 5.000 lei, către reclamantul POP IULIU a sumei de 5.000 lei şi către reclamantul OPRIŞ VASILE a sumei de 5.000 lei, cu titlu de daune interese datorate ca urmare a prejudiciului suferit prin atingerea adusă dreptului la demnitate. Obligă pârâtul TIŞE ALIN PĂUNEL să îşi ceară scuze în mod public faţă de reclamanţi pe pagina personală de facebook a pârâtului şi prin intermediul unui comunicat emis în numele Consiliului Judeţean Cluj pentru presa scrisă şi online locală şi naţională, radio şi TV”, se arată în sentință.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *