Primarul din Beliș va fi repus în funcție. Judecătorii i-au dat dreptate după ce a fost demis abuziv.

Viorel Matiș a fost ales primar în comuna Beliș, județul Cluj, la alegerile locale din luna septembrie 2020. Cu câteva zile înainte de alegeri, Matiș a fost condamnt definitiv pentru dare de mită și a fost demis de prefectul de Cluj Mircea Abrudean. Cum judecătorii nu i-au interzis să aleagă și să fie ales, Matiș a candidat și a reușit să obțină al doilea mandat de primar.

La o lună de la alegerile locale, prefectul de Cluj l-a suspendat a doua oară pe Matiș, tot cu motivul că a fost condamnat penal pentru dare de mită.

Ordinul a avut efect pentru mandatul trecut de primar, 2016-2020 și după ce social-democratul, Viorel Matiș a câștigat alegerile din nou, în 27 septembrie, Judecătoria Huedin l-a validat în funcția de primar, fiind investit în funcție. Prefectul a emis un nou ordin de suspendare, însă Viorel Matiș a susținut în acțiunea depusă la Tribunalul Cluj că actul este nelegal pentru că nu pot fi aplicate două sancțiuni pentru aceeași faptă. În urma judecării solicitării lui Viorel Matiș, Tribunalul Cluj a admis acțiunea, dispunând repunerea în funcția de primar, informează Apuseni.info.

„Admite în parte cererea de chemare în judecată formulată de reclamantul M. V., în contradictoriu cu pârâții P. J. C., I. P. J. C.. Anulează Ordinul prefectului nr. 591 din 26.11.2020. Respinge ca nefondată cererea reclamantului de obligare a pârâtului de rând doi la plata indemnizației aferente funcției de primar pentru perioada cuprinsă între data emiterii ordinului contestat și momentul pronunțării prezentei hotărâri. Obligă pârâtul de rd. 2 la plata în favoarea reclamantului a sumei de 3050 lei cu titlu de cheltuieli de judecată parțiale. Definitivă. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor, prin mijlocirea grefei instanţei, azi, 12 ianuarie 2021” se arată în decizia Tribunalului Cluj.

Hotărârea instanței este definitivă iar Prefectura Cluj trebuie să inițieze demersurile pentru revalidarea lui Matiș în funcția de primar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *