RECORD de înscrieri pe noua platformă online de vaccinare anti-COVID: 18.000 pe minut și 190.000 în prima zi!

Românii care vor să se vaccineze împotriva COVID-19 sunt foarte mulți. Guvernul României a înființat o linie telefonică tip call-center, unde lucrează 200 de operatori. De la lansarea platformei online pentru vaccinare, în primele 3 ore s-au înregistrat 50.000 de oameni.

Coordonatorul campaniei de vaccinare în România, medicul Valeriu Gheorghiță, a declarat la Digi24, că etapa a doua de vaccinare a debutat cu un număr foarte mare de utilizatori care s-au înregistrat pe platforma STS.

Platforma poate fi accesată aici: https://programare.vaccinare-covid.gov.ro/

„În prima oră de funcționare a platformei au fost alocate peste 100.000 de sloturi, ceea ce înseamnă 50.000 de români programați”, a afirmat Gheorghiță.

„Pot să vă spun că acum o oră erau 18.000 de utilizatori pe minut. Este una dintre cele mai mari programări informatice. Este peste platforma marilor magazine din perioada de Black Friday. În prima oră erau alocate peste 100.000 de sloturi, adică 50.000 de persoane programate.

Pentru a realiza o programare online, o persoană poate să înscrie pe platformă maxim zece persoane din familie”, a mai spus medicul Valeriu Gheorghiță.

Din etapa a doua de vaccinare fac parte persoanele cu vârste de peste 65 de ani, cele cu boli cronice și cele care asigură activități esențiale.

Românii se pot înscrie în etapa a doua de vaccinare pe platforma vaccinare-covid.gov.ro, prin medicul de familie, prin call center-uri sau prin serviciile de asistență socială din primării.

4 thoughts on “RECORD de înscrieri pe noua platformă online de vaccinare anti-COVID: 18.000 pe minut și 190.000 în prima zi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *