Scandal la Apele Române Cluj. Procurorii au demarat o anchetă. Omul lui Boc este vizat. Cum s-a comportat directorul Vișan cu o angajată!

Procurorii clujeni au demarat o anchetă împotriva directorului Administrației Bazinale Someș Tisa, Ovidiu Vișan (FOTO), numit politic la presiunea PNL Cluj. De altdel, după venirea PNL la putere, Administrația Națională Apele Române a fost puternic politizată, reprezentativ fiind cazul inginerului Ianculescu de la Apele Române Mureș.

Potrivit unor surse judiciare, Ana Maria Cosma, o angajată a acestei instituții, a refuzat să mușamalizeze o poluare a râului Someșul Mic, drept pentru care a fost supusă la presiuni. Plângerea penală întocmită de Cosma a fost înregistrată la Parchet, în data de 30 decembrie 2020.

În plângere se arată că directorul Vișan era mai interesat de mușamalizarea situației, legată de deversarea de la stația de epurare a Companiei de Apă Cluj, director în râul Someș.

Una dintre fotografiile realizate la fața locului de inspectorii de la Administrația Bazinală Someș Tisa a ajuns la directorul național adjunct al Administrației Naționale a Apelor Române, Flaviu Radu. Din acest motiv, directorul de la Cluj, mai mic în funcție a demarat o vănătoare de vrăjitoare și s-a comportat ca un veritabil funcționar comunist al sistemelor represive.

Fotografia care a ajuns la București, și pe care angajata Cosma a recunoscut că a trimis-o, în virtutea faptului că directorul național a întrebat despre problemă, a fost analizată inclusiv la modul în care apăreau firele de iarbă.

Mai jos, FOAIATRANSILVANA.RO vă prezintă pasaje importante din plângerea procurorilor care au demarat ancheta penală.