Atenție pe cine lăsați în casă la curățenie! Doi clujeni au acționat profesionist și au golit conturile victimei!

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Cluj au cerut arestarea a doua persoane, pentru infracțiuni informatice.

În cursul zilei de vineri, Tribunalul Cluj a dispus arestarea lui Alexandru Kanalas de 43 de ani și continuarea cercetările penale în stare de arest la domiciliu a numitei Emilia Adriana Gașpar, de 40 de ani.

Din cercetări a reieșit că, în luna noiembrie a anului 2020, un bărbat, de 44 de ani și o femeie, de 40 de ani, ambii din municipiul Cluj-Napoca, sub pretextul prestării unor servicii de menaj casnic, ar fi sustras cartela telefonică aparținând unei femei din Cluj-Napoca.

Surse judiciare din cadrul Tribunalului Cluj au declarat pentru foaiatransilvană.ro, că cei doi au postat un anunț într-un ziar de anunțuri, prin care prestau servicii de curățenie la domiciliu.

Au instalat pe telefonul victimei un soft

Ulterior, prin utilizarea datelor bancare și a codului de securitate obținut în mod ilicit, aceștia ar fi instalat o aplicație telefonică de internet banking, efectuând în mod fraudulos mai multe operațiuni de transfer de fonduri, precum și plăți neautorizate, pentru achiziționarea de bunuri și servicii, prejudiciul fiind de aproximativ 70.000 de lei.

Totodată, polițiștii au identificat un bărbat, de 48 de ani, din Cluj-Napoca, care ar fi pus la dispoziția celor două persoane bănuite datele contului său bancar, în vederea transferării și ulterior retragerii, în mod fraudulos, a mai multor sume de bani.

Percheziții în Cluj Napoca

În urma a trei percheziții efectuate, la data de 21 ianuarie a.c., la locuințele celor trei persoane, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor mai multe bunuri electronice, care ar fi fost achiziționate prin utilizarea datelor bancare, precum și alte înscrisuri cu valoare probatorie.

În cursul acestei zile, față de cele două persoane bănuite de săvârșirea infracțiunilor informatice a fost dispusă măsura arestului preventiv pentru 30 de zile, de către magistrații Tribunalului Cluj.

”Admite propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj în ceea ce priveşte pe inculpatul KA– , prin urmare dispune arestarea preventivă a acestuia pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 22.01.2021 şi până la data de 20.02.2021, inclusiv. Dispune emiterea mandatului de arestare preventivă în acest sens. În baza art. 227 alin. 1 din Codul de procedură penală respinge propunerea de arestare preventivă a inculpatei GEA – formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Cluj. În baza art. 227 alin. 2 rap. l la art. 202 alin. 1, 3 şi 4 lit. d, art. 223 alin. 2 şi art. 218 şi urm. din Codul de procedură penală ia faţă de inculpată măsura preventivă a arestului la domiciliu pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 22.01.2021 şi până la data de 20.02.2021, inclusiv”, se arată pe site-ul Tribunalului Cluj.

1 thought on “Atenție pe cine lăsați în casă la curățenie! Doi clujeni au acționat profesionist și au golit conturile victimei!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *