”Orașul comoară” își deversează dejecțiile în Someș. Directorul Vișan de la Administrația Bazinală Someș Tisa are de dat explicații! Episodul 2!

Scandalul de la Administrația Bazinală Someș-Tisa, cu sediul la Cluj, este departe de a se stinge. Este clar că în acest scandal asistăm la o corupție generalizată, făcută de instituții importante din județul Cluj, prin care se dorește mușamalizarea brutală a unei stări de fapt foarte grave, și anume că dejecțiile menajere de la stația de epurare a Companiei de Apă Cluj sunt deversate direct în Someș.

Zilele trecute, foaiatransilvană.ro a scris despre un scandal imens, în care este implicat directorul Direcției Apele Române Someș-Tisa, Ovidiu Vișan (foto). Era vorba despre presiunile făcute asupra unui angajat, Ana Maria Cosma, pentru ca aceasta să spună cui a trimis pozele și o filmare despre despre poluarea de mai sus, și care se dorea mumalizat.

Foaiatransilvană.ro a mers mai departe de acest scandal și comportament abuziv al directorului Ovidiu Vișan, care a fost reclamat de Ana Maria Cosma la Parchetul Cluj Napoca și la Poliția Cluj Napoca, pentru a afla ce anume dorea directorul Administrației Bazinale Someș – Tisa să fie mușamalizat.

Deputatul Dohotaru a confirmat

Ancheta făcută de ziarul nostru a scos la iveală faptul că cei de la Compania de Apă Someș, instituție aflată în subordinea Consiliului Județean Cluj, deversează dejecțiile colectate de sistemul de canalizare a municipiului Cluj Napoca, direct în râul Someș, zonă administrată de Administrația Bazinală Someș-Tisa, cu sediul la Cluj.

Pentru a nu ieși un scandal din toată treaba asta, și pentru a nu se spune public că ”orașul comoară” își deversează dejecțiile direct în apa râului Someș, directorul Vișan, pus politic tocmai de PNL Cluj, ar fi pornit o anchetă internă pentru a vedea cine este persoana care a trimis informațiile pe mailul deputatului indeptenent AdrianDohotaru.

Fostul deputat a confirmat că pe adresa lui de mail a ajuns o informare de la un angajat de la Apele Române, prin care era avertizat de poluarea masivă a râului Someș.

„Am primit mailul respectiv. Era un mail prin care mi se atrăgea atenția asupra poluării apelor râului Someș de la stația de epurare a Companiei de Apă Someș”, a spus fostul parlamentar de Cluj.

Mailul buclucaș care anunța poluarea

Foaiatransilvană.ro a obținut și mailul respectiv pe care vi-l prezintă în întregime fără să fie prelucrat.

„Astfel în data de 06.12.2020 conducerea Administrației Bazinale de Apă Someș-Tisa, reprezentată prin domnul Vișan Ovidiu Vasile (detașat politic PNL de la cabinetul parlamentar, fără vreun concurs și fără să îndeplinească condițiile de studii sau vechime în gospodărire a apelor, asemănător celebrului caz Ovidiu Ianculescu), împreună cu domnul Ioan Curt (nașul vicepreședintelui Consiliului Județean Cluj, Marius Mânzat) în calitate de director tehnic, oferă acord Companiei de Apă Someș SA (societate în subordinea Consiliului Județean Cluj) ca din stația de epurare a apelor uzate a municipiului Cluj, sa deverseze întregul debit rezultat din canalizare publică (dejecții) fără o epurare în prealabil în raul Someș, astfel poluând în mod intenționat cursul de apă.

Practic din data de 07.11.2020 și pâna în prezent stația de epurare a municipiului Cluj-Napoca, evacueaza toate apele uzate menajare rezultate din canalizarea publică (dejecții) direct în râul Someș fără o epurare în prealabil, cu acordul a doi oameni numiți politic.

Ca să mușamalizeze toată această poluare, Ioan Curt din partea Administratiei Bazinale de Apa Somes-Tisa solicita prin adresa oficiala nr 14110 din 03.12.2020 ca SC.HIDROELECTRICA.S.A –SUCURSALA HIDROCENTRALE CLUJ sa asigure un debit constant de 12mc/s, pe cursul de apă Someș, prin uzinarea Microhidrocentralei, în asa fel încât să mascheze această poluare continuă.

Va aducem la cunoștință că această poluare continuuă tolerată politic, se petrece chiar și în momentul de față, lucru care poate fi observat de oricine care face o vizită la evacuarea stației de epurare a municipiului Cluj”.

Așteptăm un punct de vedere de la Administrația Bazinală Someș Tisa.

Puteti citi:

Scandal la Apele Române Cluj. Procurorii au demarat o anchetă. Omul lui Boc este vizat. Cum s-a comportat directorul Vișan cu o angajată!

2 thoughts on “”Orașul comoară” își deversează dejecțiile în Someș. Directorul Vișan de la Administrația Bazinală Someș Tisa are de dat explicații! Episodul 2!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *