Fără taxă de poluare în 2021! Ministrul Mediului îi liniștește pe români!

Barna Tanczos, ministrul Mediului, a afirmat la Craiova că taxa auto despre care se vorbește de zile bune în România, nu se va aplica în anul 2021.

„Nu se va introduce nicio formă de taxă auto anul acesta şi cu siguranţă nu se va introduce niciodată o taxă auto sub forma în care a existat”, a a precizat ministrul Mediului.

Demnitarul crede că prin implementarea acestei taxe, Guvernul ar descuraja vânzarea de autoturisme vechi și foarte poluante. Totdată, Tanczos a mai spus că sumele de bani care ar intra la bugetul de stat nu ar fi foarte mare, așa cum vorbește lumea.
„Taxarea poluării nu este un scop în sine, pentru a se aduna bani la bugetul de stat, ci descurajarea formelor de poluare. Am avut o şedinţă cu cei şase primari de sectoare din Bucureşti şi cu primarul general pe problema poluării aerului, una dintre cele mai mari probleme şi în Bucureşti şi poate că şi în Craiova, iar soluţiile trebuie căutate ori la nivel local, ori la nivel naţional. Sunt zone unde nu există poluare a aerului, dar sunt şi zone unde suntem în situaţia de infringement, sunt comunităţi care pot rezolva problema pe plan local, sunt comunităţi care poate nici nu-şi dau interesul pentru rezolvarea problemei. România trebuie să decidă în 2021 dacă va folosi soluţia taxării poluării ca o soluţie de reducere a poluării cel puţin în marile centre urbane, acolo unde avem problema infringementului şi unde dacă nu găsim soluţii şi dacă poluarea nu o să scadă, nu scăpăm de penalităţile Comisiei Europene”, spus ministrul Mediului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *