Alte 10.000 de doze de vaccin au sosit la Cluj Napoca. Numărul de doze este complet insuficient!

Prefectul de Cluj, Mircea Abrudean a anunțat în cursul dimineții de luni, că la Cluj Napoca, au sosit peste 10.000 de doze de vaccin.

”La ora 07.20 ajung pe Aeroportul Internațional Cluj Napoca peste 10.530 doze vaccin, urmând a fi transportate la Spitalul Militar”, a anunățat prefectul de Cluj.

Din aceasta cantitate, un număr semnificativ de doze vor fi expediate în județele limitrofe Clujului. Asta face ca vaccinul anti Covid19, care a ajuns la Cluj să fie insuficient față de numărul mare de solicitări de vaccinare.

De altfel, platforma de vaccinare, prin care oamenii se pot programa pentru a primit vaccinul, este blocată de mai multe zile, motivul fiind lipsa dozelor necesare.

Clujul vrea un număr mai mare de doze

Prefectul Mircea Abrudean a solicitat zilele trecute, autorităţilor centrale să suplimenteze numărul de doze de vaccin anti-COVID pentru judeţul Cluj, având în vedere cererea foarte mare.

„Solicităm doze suplimentare pentru că nevoia este foarte mare la nivelul judeţului Cluj. Sunt 30 de centre comunitare pregătite la nivelul Clujului pentru vaccinare, însă cetăţenii depind de un calendar naţional de distribuire. Toate aceste centre pot să fie operaţionale imediat”, a declarat joi Mircea Abrudean.

Demnitarul a mai că, în privinţa testelor efectuate, pentru depistarea coronavirusului, La Cluj se efectuează cel maimare număr de testări, după București.

„Avem în continuare şi cel mai mare număr de teste efectuate la nivel naţional, după Bucureşti. A fost o zi în care chiar am depăşit rata de testare a Bucureştiului. Aşa se face că suntem în continuare, la nivelul municipiului, la o rată încă mare a cazurilor”, a adăugat prefectul.

2 thoughts on “Alte 10.000 de doze de vaccin au sosit la Cluj Napoca. Numărul de doze este complet insuficient!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *