Sentință prea blândă pentru un milionar clujean. A ucis un om dar a primit închisoare cu suspendare.

Daniel Dumitras

Unul dintre cei mai importanți dezvoltatori imobiliari ai Clujului și proprietarul Coratim Hall & Events, Daniel Dumitraș, a primit o condamnare de 1 an și 6 luni de închisoare cu suspendare, după ce în 2019 a călcat cu bolidul său de lux marca Jaguar, din neatenție, un bărbat de 33 ani pe trecerea de pietoni și l-a omorât pe loc.

Accidentul în care a fost implicat Dumitraș a avut loc pe 25 iunie 2019, în jurul orei 13.00, în urma căruia un tată în vârstă de 33 ani s-a stins sub roțile bolidului, iar un copil de doar câteva luni a rămas fără tată.

Pe lângă condamnarea la un an și 6 luni de închisoare cu suspendare, Dumitraș va rămâne două ani fără permis de conducere

Familia tânărului de 33 ani va primi despăgubiri de peste 330.000 de euro de la compania de asigurări Generalii.

În motivarea sentinţei Judecătoriei Cluj este prezentată mărturia lui Dumitraş: „A recunoscut săvârşirea faptei şi a descris împrejurările în care a avut loc, declaraţia sa coroborându-se cu celelalte mijloace de probă existente la dosarul cauzei. Acesta a precizat că în momentul în care a efectuat virajul la stânga pentru a ieşi cu autoturismul marca Jaguar din parcarea restaurantului Coratim nu a observat pietonii care erau angajaţi în traversarea drumului public pe trecerea pentru pietoni, a simţit doar o uşoară vibrare a maşinii şi imediat a văzut că o persoană din partea stângă a maşinii a început să urle”, scrie adevarul.ro.

Instanța a ținut cont și de „regretul autentic şi profund manifestat de inculpat pentru fapta săvârşită şi urmările acesteia”.

Pe durata termenului de supraveghere de 2 ani, Dumitraş trebuie să respecte mai multe măsuri de supraveghere cum ar fi „să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Cluj la datele fixate de acesta” sau „să anunţe, în prealabil, Serviciului de Probaţiune Cluj schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile”. 

În plus, pe parcursul termenului de supraveghere, el trebuie să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii, pe o perioadă de 60 de zile, în cadrul Primăriei mun. Cluj-Napoca sau în cadrul Parohiei Ortodoxe Române a „Tuturor Sfinţilor” din Cluj-Napoca. În ceea ce priveşte partea materială, Dumitraş are de achitat cheltuielile judiciare avansate de către stat – 1.654 lei. 

3 thoughts on “Sentință prea blândă pentru un milionar clujean. A ucis un om dar a primit închisoare cu suspendare.

  1. „Acesta a precizat că în momentul în care a efectuat virajul la stânga pentru a ieşi cu autoturismul „.Pai sa ma ierte Dumnezeu!Acest criminal,cand a facut firajul la stanga deja era in conflict cu legea circulatiei!Criminalul a virat la stabga PE TRECEREA DE PIETONI unde practu este strict interzis-deci a incalcat flagrant legea!Instanța care a ținut cont și de „regretul autentic şi profund manifestat de inculpat pentru fapta săvârşită şi urmările acesteia”.este clar corupta!”Regretul acestuia ‘autentic si profund manifestat” a fost ptr faptul ca-i tzatzaia curul de a nu incasa cel putin 10 ani cat este aici in Olanda,pentru OMOR DIN CULPA!Deoarece a fost un Omor din culpa si nu din neglijenta!Rusine Justitiei din Romania si judecatorilor coruptimMultumescu-i lui Dumnezeu ca nu mai traiesc acolo de 40 de ani!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *