Cluj-Napoca are numai 279 de locuri de joacă pentru copii la o populație de circa 400.000 de locuitori!

Echipa USR-PLUS Cluj, în frunte cu consilierul local Adriana Cristian, au întocmit harta locurilor de joacă din municipiul Cluj-Napoca, din care a reieșit un număr de 279 de astfel de zone.

Majoritatea locurilor de joacă aflate în evidența primăriei se află în cartierele vechi, iar în zone care se află într-o continuă dezvoltare ca și Borhanci, Bună Ziua, Baciu sau Sopor nu dispun de prea multe locuri de joacă pentru cei mici.

„În lucru… harta tuturor locurilor de joacă din Cluj-Napoca (acesta e doar un preview, săptămâna viitoare va fi la dispoziția tuturor)

Aparent avem 279 de locuri de joacă ( în evidența și administrarea Primăriei) pe care colegii mei le-au marcat pe harta orașului.

În perioada următoare vom discuta și despre ce înseamnă un loc de joacă în Cluj , despre starea în care se află acestea și despre ce trebuie făcut pentru a avea cu adevărat un oraș prietenos cu copiii.

Ce observăm însă rapid e că marea majoritate a locurilor de joacă sunt amplasate în cartierele vechi cu toate că cele noi sunt în marea lor majoritate cartiere de tineret”, a declarat Cristian.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *