Sfântul ban și Sfânta Justiție! Milionarul clujean care ucis un om pe trecerea de pietoni a spus ce a vrut și a fost crezut de judecători! VIDEO

Daniel Dumitras

Milionarul clujeanul Daniel Dumitraș, mare constructor de blocuri și mare om de afaceri, a ucis un tânăr pe trecerea pentru pietoni.

În urma procesului în care a fost judecat pentru pentru ucidere din culpă, Dumitraș a fost condamnat la un an și șase luni de închisoare cu suspendare.

În timpul procesului, Dumitraș, prieten foarte bun cu ex primarul Clujului, Sorin Apostu, condamnat și el pentru fapte de corupție, a spus ce a vrut și a mai și fost crezut. De altfel, dacă citești sentința de condamnare constați că aceasta este complet nemotivată, la la capitolul încadrare juridică a faptei.

În sentința 858/2020, a Judecătoriei Cluj Napoca se arată următoarele:

”Numitul Dumitraș Daniel Florin a fost audiat în calitate de suspect/inculpat, ocazie cu care a recunoscut săvârșirea faptei și a descris împrejurările în care a avut loc, declarația sa coroborându-se cu celelalte mijloace de probă existente la dosarul cauzei. Acesta a precizat că în momentul în care a efectuat virajul la stânga pentru a ieși cu autoturismul marca Jaguar din parcarea restaurantului Coratim. Nu a observat pietonii care erau angajați în traversarea drumului public pe trecerea pentru pietoni, a simțit doar o ușoară vibrare a mașinii și imediat a văzut că o persoană din partea stângă a mașinii a început să urle. În momentul în care a coborât jos din autoturism, a constatat că a acroșat un pieton care se afla sub roțile autoturismului său. Totodată, inculpatul a susținut că la ieșirea din parcarea nu există indicator rutier de obligare dreapta sau stânga, doar marcaj longitudinal simplu continuu care delimitează sensurile de mers, înainte și după trecerea de pietoni. (f. 63-65) (cu toate acestea legislația rutieră în vigoare este suficient de clară din acest punct de vedere, interzicând expres la art. 77 alin. (2) din Regulamentul de aplicare a O.U.G. nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, încălcarea „marcajul longitudinal format dintr-o linie continuă simplă sau dublă”.

Pietonii erau chiar în fața lui

Victima accidentului și cu colegul său de serviciu Elemer Czidri mergeau, în ziua accidentului, să mănânce la cantita Coratim, deținută de Dumitraș. Accidentul a avut loc în data de 25 iunie 2019, orele 13.10, în fața clădirii Clujana, de pe strada Câmpul Pâinii, din Cluj Napoca.

O filmare de la fața locului, făcută de o cameră de supraveghere exterioară, arată că cei doi pietoni, victima și colegul său de muncă se aflau chiar în fața mașinii lui Dumitraș. Deci, afirmația milionarului din timpul procesului, cum că nu i-a văzut pe cei doi pietoni, deși erau chiar în fața mașinii lui, nu poate fi crezută.

Cu toate astea, judecătorul i-a acordat circumstanțe atenuante lui Dumitraș, pe motiv că a fost sincer și a avut o atitidune cooperantă. Infracțiunea de ucidere din culpă se condamnă cu închisoarea, cuprinsă între doi și șapte ani.

Mai mult, deși Dumitraș a declarat că nu exista indicator rutier de interzicere a virajului la stânga, în zona respectivă era linie simplă continuă. Codul Rutiere este clar în această privință.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *