Investiții de 16.6 milioane de lei de la bugetul local pentru amanarea mai multor străzi din cartierul Între Lacuri

Cartierul Între Lacuri va beneficia în perioada următoare de ample lucrări de modernizare pe mai multe străzi și amenajarea zonelor unde au fost demolate garajele.

Astfel, consilierii locali vor apriba, în şedinţa de săptămâna viitoare, proiectul de hotărâre prvind „aprobarea Documentației și a indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiții Elaborare proiect pentru autorizarea lucrărilor de modernizare și reparații capitale zone afectate de demolarea garajelor, ale acceselor existente către aceste zone: alei, platforme, străzi și orice alte suprafețe adiacente străzilor Nirajului, Streiului, Mureșului, Aurel Vlaicu, Iluminat public, platforme subterane de colectare selectivă a deșurilor menajere, structuri pentru gararea bicicletelor, organizare de șantier”.

De la bugetul local va fi alocat pentru aceste investiții suma de 16.6 milioane lei, de la bugetul local, iar durata de execuţie este de 6 luni de zile.

Municipalitatea a emis mai multe somații către sute de proprietari să își demoleze garajele din cartierele Mănăştur şi Între Lacuri, iar termenul limită este luna martie 2021.

Câte garaje sunt în Cluj-Napoca?

La nivelul urbei există peste 10.000 de garaje de cartier, pe locul cărora municipalitatea doreşte amenajarea de locuri de parcare pentru mașini și biciclete.

Cei care nu îşi demolează singuri garajele vor fi acţionaţi în instanţă pentru recuperarea prejudiciului de circa 4.000 de lei, suma pe care municipalitatea o cheltuie pentru ridicarea garajului în cauză, şi îşi vor pierde și dreptul la un loc de parcare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *