Primăria Apahida va investi milioane de euro în școlile din comună.

Școlile din comuna Apahida vor fi dotate la cu table inteligente, televizoare cu diagonală mare, retroproiectoare dar și PC-uri performantă. Toate astea pentru ca elevii să aibă acces la noile tehnologii care să îi ajute să învețe mai ușor materiile predate la școală.

”Una să ți se povestească despre un lucru sau despre un animal, și alta să vezi direct pe tabla inteligentă sau pe televizorul LED, proiectat direct cu ajutorul computerului. Elevul învață mai ușor și mai repede lecțiile predate de profesori la școală”, a spus primarul comunei Apahida, Grigore Fati.

De altfel lucrările la școlile și grădinițele din comună sunt în plină desfășurare. La școala din Apahida sunt derulate lucrări de construcția de scări de incendiu, ziduri, tavane, care sunt impuse de ISU Cluj.

”În prezent la grădinița din Apahida și școala la din Apahida sunt derulate lucrări de construcție suplimentare, pentru a putea fi autorizate la incendiu. Sunt lucrări impuse de cei de la ISU. Lucrările se ridică la peste două milioane de lei”, a spus primarul Fati.

Lucrările la școala din satul Sânnicoară (foto jos) sunt în plină desfășurare. În prezent, lucrările au fost reluate și muncitorii se pregătesc să toarne planșeul de pe parterul clădirii. Aceste lucrări vizează construcția a șase săli de clasă care vor fi dotate la cele standarde europene. ”Lucrările de la Sânnicoară vor costa 2.5 milioane de lei și sper că în luna septembrie, elevii să revină să învețe în noua clădire”, a mai spus primarul.

Table inteligente și grădinița de un milion de euro

Programul de achiziții de table inteligente a demarat deja la Primăria Apahida. Se vor cumpăra 56 de table inteligente la un preț de 2.000 de euro euro/bucată.

”Am văzut ceea ce a făcut Primăria Cluj Napoca la Școala Ion Agârbiceanu. Mi-am spus că dacă acolo se poate și la Apahida trebuie să se poată. Și copiii noștri au dreptul să se bucure de tehnologia de ultimă oră. Așa se face că am dat dispoziție să se înceapă procedura achiziției de table inteligente, televizoare, retroproiectoare și calculatoare. Vreau ca profesorii care vin la Apahida să vină cu inima deschisă și siguri că Primăria le va pune la dispoziție tot ceea ce este necesar”, a mai spus Fati.

Peste toate aceste investiții, la Apahida se află în construcție o grădiniță (foto), care a costat deja un milion de euro. În prezent se instalează sistemul de încălzie, modern, bazat pe ventilo-convectoare. Pentru a fi deschisă, grădinița are nevoie de mobilier și dotări de ultimă generație.

Primarul Fati a mai declarat că a fost demarată procedura de achiziție pentru mobilier. În prezent,  mingea se află la Inspectoratul Școlar Cluj care trebuie să ceară la Ministerul Educației angajarea de personal didactic, educatori și îngrijitori, pentru preșcolari.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *