Sclavii de la DRDP Cluj! Muncitorii puși să curețe mormintele șefilor.

Mai mulți muncitori de la districtul Jibou de la Secția de Drumuri Naționale Zalău, din cadrul CNAIR Cluj au fost puși la lucru la casa șefului de district Ana Pașca.

Oamenii au povestit că au lucrat la săpat de șanțuri, construcții de zidărie, cosit iarba sau curățat mormintele. Totul s-a întâmplat la casa șefei Ana Pașca (foto), din localitatea Brâglez, aflată 11 kilometri de orașul Jibou, unde se află disctricul CNAIR.

Unul dintre muncitori a declarat pentru Foaia Transilvană că a săpat un șanț, pentru a aducțiunea de apă.

”Am lucrat la casa din Brâglez, eu și colegii mei. Au lucrat și cei de la firma Athos, care se derelează activitatea de deszăpezire din zona noastră de acțiune. Au venit doi muncitori și de la ei. De la noi de la district am fost patru oameni. Pe filmare se poate vedea totul. Cum lucrăm la șanțul respectiv, fețele lor, la toți. Așa că nimeni nu poate nega că am fost acolo. Am fost de dimineața până după masa. Se poate verifica și GPS-ul de la mașina SJ 17 SDN, cu orele și datele când am fost la lucru la casa doamnei șefe Pașca. Ce spune ea sunt doar povești”, spune un muncitor.

Puși la coasă și la curățat morminte

Oamenii spun că au lucrat la casa șefei Ana Pașca, chiar și la munca câmpului. Orice fel de discuție sau un eventual refuz este asrpu sancționat de șefa de district de la CNAIR.

”Am fost la coasă. Are un teren mare în spatele casei. Am lucrat acolo la coasă. Am fost la cimitir, unde am curățat mormintele părinților ei și al soțului, care e mort de ceva vreme. Dacă am fi refuzat ne-ar fi făcut viața grea. Ne spune într-una să fim atenți că pixul e la mine în mână sau dacă nu faci ce zice ea, zbori. Au fost colegi de la Districul de Drumuri Naționale Jibou care au lucrat două săptămâni la casa doamnei Pașca. Nu i-a văzut nimeni pe la lucru, pe unde au fost pontați. Când au revenit ne-au zis că au lucrat în construcții”, mai spun muncitori.

Sunt doar povești

Foaia Transilvană a discutat și cu Ana Pașca. Pusă în fața evidențelor, aceasta nu a mai putut nega adevărul, deși a a avut o mică tentativă în acest sens.

”Lucrurile sunt neadevărate”, a spus Ana Pașca în prima fază. După ce a văzut fotografiile și filmul realizat în curtea proprie, Ana Pașca a revenit cu o altă versiune.

”Da. Este casa mea. Nu pot să neg asta. Dar oamenii au fost după masa sau în zilele de sâmbătă sau duminică. Am și un teren mare în spatele casei. Am o cositoare pe care o folosesc eu cu sora mea. Am făcut lucrări de modernizare la casa din Brâglez. Mi-a trimis fata mea bani, din Franța, 30.000 de euro. Da, firma Athos execută deszăpezirea pe drumurile naționale din raza Districului Jibou, dar nu știu de ce au fost angajații în curtea mea. Nu am obșigat pe nimeni să vină să lucreze”, a spus Ana Pașca.

Ana Pașca martoră în procesul de delapidare a șefului CNAIR Cluj

Ceea ce face ”șefuțul”, face și șeful mare. În prezent, pe rolul Judecătoriei Cluj Napoca există un dosar penal, în care șeful CNAIR Cluj, numitul Cecan Eugen este judecat pentru delapidarea instituției pe care o conduce.

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj Napoca susțin că șeful CNAIR Cluj s-a folosit de funcția pe care o avea, pentru a trimite tehnica din dotarea companiei de drumuri să lucreze la ferma lui de la Vultureni, județul Cluj.

Printre cei audiați de anchetatorii clujeni, în dosarul de delapidare se numără nimeni alta decât Ana Pașca, șef district Jibou. Declarația a fost dată în data de 28 februarie 2019. Adică acum doi ani.

”Din câte îmi aduc aminte eu am trimis începând de a doua zi muncitorii și am trimis muncitorii care erau disponibili în funcție și de lucrările pe care le aveam la nivelul districtului. Întrucât doar Vaida avea motocositoare, acesta a luat-o cu el. De fost știu că au fost să lucreze Bălănean cu Vaida și Chețe, însă nu pot preciza câte zile și când a fost fiecare dintre ei. În ceea ce privește deplasarea muncitorilor de la Jibou, în localitatea în care ei au lucrat, menționez faptul că în unele situații aceștia au fost duși sau luat din Jibou cu mașina de la districtul Zimbor … Deplasările s-au realizat doar cu asemenea mașini și este posibil ca uneori noi să fi avut lucrări în zonele respective.

3 thoughts on “Sclavii de la DRDP Cluj! Muncitorii puși să curețe mormintele șefilor.

  1. domnilor de la foaia transilvana , soferul de la districtul jibou va declarat cum a ajuns el sofer acolo banuiesc ca nu, puteti sa-l intrebati , si daca doriti o ancheta incepeti cu conducerea, de ce credeti ca cecan e tolerat la drdp cluj fiindca face jocul politic al pnl, angajeaza prin simulacre de concursuri lipitori de afise ai pnl, asa ca bode ce sai faca cand ia angajat pilele, sunt curios daca pana la urma actualul ministru drula se va sesiza , si daca el considera ca poate conduce un minister in care de ani de zile promovarea se face dupa nepotisme si alte matrapazlicuri atunci spor la treaba

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *