Stradă de Evul Mediu în centrul Clujului. Șoferii își distrugă mașinile când trec pe aici

O stradă din centrul municipiului Cluj-Napoca, din zona Pieței Mihai Viteazu, str. F. J. Curie, arată extrem de rușinos, ca în Evul Mediu, care poate semăna cu o uliță plină de gropi.

Șoferii care tranzitează această arteră care leagă zona pieței Mihai Viteazul de B-dul 21 Decembrie 1989 riscă să își distrugă mașinile în craterele uriașe care se află la intersecția cu strada Tipografiei. Când plouă acestea sunt un real pericol deoarece reprezintă o adevărată „capcană”.

Nu așa ar trebui să arate o stradă dintr-un oraș cu pretenții ca și Clujul. E rușinos”, ne-a transmis un cititor, care ne-a furnizat și pozele.

Strada Tipografiei încă nu a fost asfaltată

Contractul pentru modernizarea străzii a fost scos la licitație, deja de mai multe ori. În 2020 o firmă a câștigat licitația pentru modernizarea zonei. Valoarea investiției a tot crescut pentru că nu s-a  prezentat nimeni la licitație. La cea de-a șasea licitație, valoarea lucrărilor ajunsese la 1.820.933,71 de lei.

Potrivit noului anunț publicat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP), valoarea contractului pentru „Lucrări de execuție pentru obiectivul de investiții amenajare tronson 2 strada Tipografiei” a rămas la 1.820.933,71 de lei (fără TVA), bani din fonduri europene. Conform caietului de sarcini, de această dată ofertele pot fi depuse până în 27 octombrie 2020.

„Amenajarea tronsonului străzii Tipografiei va fi făcută utilizând pavaje din pavele de granit și dale din piată de 10 cm. Dotările prevăzute pe spațiul tronsonului de stradă amenajate sunt: suporți pentru biciclete, arbori cu grilaje de protecție și loc de șezut din lemn. Fiecărui arbore îi corespunde un proiector de lumină dispus în grilajul de protecție pentru iluminatul ambiental al vegetației înalte”, se arată într-un comunicat al Primăriei Cluj.

„Se dorește ca prin amenajarea tronsonului străzii Tipografiei, creșterea siguranței cetățenilor și a conducătorilor auto prin asigurarea condițiilor optime de siguranță și confort pentru circulația auto și pietonală, drumurile astfel asfaltate vor fi încadrate cu borduri și prevăzute cu rigole carosabile de acostament, drumul va fi marcat cu semne de circulație și va fi prevăzut cu trotuare pentru pietoni”, potrivit municipalității.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *