Medicul care l-a salvat pe avocatul Păun. ”A fost ceva divin că am reușit să îl salvăm”.

Adrian Bartoș (foto), medic chirug la Institutul de Gastroenterologie din Cluj, l-a salvat pe cunoscutul avocat Ciprian Păun, din Baroul Cluj.

Medicul a povestit pentru Foaia Transivană ce anume s-a întâmplat și cum era avocatul să își piardă viața, după ce acesta a reușit să își salveze fiul de la o moarte sigură.

”Erou nu sunt eu. Erou este Coprian Păun (foto jos). El a sărit fără să ezite după copilul lui. Era un pod de gheață, a alunecat copilul, s-a rupt gheața, și a căzut. Ciprian a sărit imediat în apă și a salvat copilul”, a povestit Adrian Bartoș.

Medicul Bartoș a mai relatat că după ce avocatul a reușit să își salveze fiul, curentul de apă l-a tras sub gheață.

”A fost momentul cheie. S-a mobilizat toată lumea. El nu putea fi tras afară pentru că era prins sub gheață. Am spart gheața cu un târnăcop. Toate au fost divine. Nu peste tot găsesti un târnăcop, aruncat așa. Și noi am găsit unul. Am spart gheața și l-am scos afară. Era în stop cardio respirator prin înec. Am început resuscitarea chiar pe mal, acolo, era o suprafață de gheață mai plată. Estimez că a durat două minute timpul de resuscitare. A stat cu capul sub blocul de gheață minute bune”, a mai spus medicul Bartoș.

SMURD-ul a juns repede la fața locului

La fața locului au ajuns în timp util un echipaj de terapie intensivă de la SMURD, și un elicopter medical.

”Asta am făcut ce am învățat. Și soția mea a fost cu mine acolo. Noi am început resuscitarea, fiecare avea ceva de făcut. Au venit repede cei de la SMURD. Ciprian era deja cu oxigenare bună, nu mai era cianotic, se putea deja și glumi cu el. Noi ca prieteni am fost foarte bucuroși să vedem că și-a revenit”, a mai spus medicul Bartoș.

Avocatul Ciprian Păun a fost transportat de urgență la un spital din Cluj Napoca, unde se află în afara oricărui pericol.

Evenimentul a avut loc în zona Izvorul Zânelor din localitatea Miţa, aflată în apropierea lacului de acumulare Colibiţa. Victima a fost scoasă din apă inconştientă, iar medicul aflat în zonă a dat primul ajutor.

„Bărbatul în vârstă de 41 de ani a fost găsit în stop cardiorespirator, în apă. Din fericire, intervenţia promptă a medicului (aflat în zonă, în timpul liber) a fost vitală. Acesta a reuşit, în urma manevrelor aplicate, să scoată bărbatul din stop cardiorespirator, după câteva minute de aplicare a protocolului”, a transmis ISU Bistriţa-Năsăud.

Bărbatul căzut în pârâu, aflat în stare de hipotermie, a fost preluat conştient de echipajul de terapie intensivă mobilă al SMURD, care l-a stabilizat şi l-a pregătit pentru a fi transportat cu elicopterul la o clinică de specialitate din Cluj-Napoca.

4 thoughts on “Medicul care l-a salvat pe avocatul Păun. ”A fost ceva divin că am reușit să îl salvăm”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *