Când am putea scăpa de purtatul măștii?

Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID-19, medicul militar Valeriu Gheorghiță, a explicat duminică când se va renunța la purtarea măștii.

„Toate trei vaccinurile sunt bune, toate trei ne protejează de formele severe. Vom putea ridica mare parte a măsurilor de protecție după ce vom depăși gradul de imunizare de 70% din populație. Dacă nu constatăm emergența unor tulpini care nu sunt acoperite de vaccin, cu siguranță atunci se poate renunta și la utilizarea măștii de protecție”, a explicat coordonatorul CNCAV, Valeriu Gheorghiță, la Antena3.

Vaccinarea populației să ajungă la pragul de 70%

Medicul estimează că România va atinge pragul de vaccinare de 70% până în luna septembrie, dacă între timp nu apare o variantă a coronavirusului care să nu răspundă la vaccin.

Acesta a ținut să precizeze că vaccinurile actuale s-au dovedit eficiente împotriva tulpinii britanice, chiar dacă aceasta este mai contagioasă.

„Cred că la sfârșitul anului putem aprecia că pandemia este sub control”, a spus Valeriu Gheorghiță, vineri seara, la Digi24.

1 thought on “Când am putea scăpa de purtatul măștii?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *