Acuze grave la Tipografia Ardealul din Cluj. ”Nu se vrea decât terenul, care este foarte valoros”.

Cazul Impremieriei Ardealul, din Cluj Napoca va fi discutat în Comisia pentru combaterea Abuzurilor și Corupției din Senatul României.

În jurul acestei imprimerii, mafia imobiliară deja și-a întins tentaculele și așteaptă prilejul oportun pentru a vinde terenul și a renunța definitiv la activitatea de tipografie.

Mircia Giurgiu, președintele Uniunii Sindicatelor Tipografilor din România a declarat pentru Foaia Transilvană, că cei care sunt puși să salveze Imprimeria Ardealul, de la un faliment clar, vor doar să vândă activele companiei, unele extrem de valoroase. Tipografia din Cluj deține un teren de 15.000 de metri pătrați, pentru care orice investitor imobiliar ar face ”moarte de om”.

Giurgiu a mai spus că pe rolul DNA Cluj se afla un dosar penal, care poartă numărul 10/P/2020, prin care se fac cercetări cu privire la o tentativă de vânzare sub evaluată a activelor tipografiei de la Cluj.

Casa de Insolvență Transilvania nu a făcut nimic

În memoriul care va fi dezbătut la Senat, se arată că cei de la Casa de Insolvență Transnsilvania, numiți de judecătorul sindic la data de 30 septembrie 2020, nu au făcut nimic pentru a salva Imprimeria Ardealul.

”Noi am reușit prin acținile legale întreprinse să schimbăm administratorul judiciar Ghiță Marius Cristian de la Vitrix Capital SPRL, dar din păcate avem probleme și cu cel numit la data de 30.09.2020, CITR Transilvania care din păcate, până în acest moment nu a întreprins nimic pentru salvarea companiei”, se arată în memoriu.

Mai trebuie spus că Direcția Regională a Finanțelor Publice București a făcut apel împotriva deciziei Tribunalului București, de numire a Casei de Insolvență Transilvania în poziția de administrator judiciar pentru Compania Coresi, inclusiv pentru Imprimeria Ardealul.

Cei de la DRFP București spun că numirea celor de la Casa de Insolvență Transilvania în poziția de administrator judiciar s-a făcut fără a respecta legea.

”Era necesar ca confirmarea acesatui lichidator ca definitiv să fie făcută de către Comitetul creditorilor debitoarei. Art. 19, alin. 2, din Legea 85/2006 prevede: la recomandarea comitetului creditorilor, în cadrul primei ședințe a adunării creditorilor sau ulterior creditorii care dețin cel puțin 50 la sută din valorea totală a creanțelor pot decide desemnarea unui administrator judiciar/lichidator, stabilindu-i și reminerația … Creditorii pot decide să confirme adminiostratorul judiciar sau lichidatorul desemnat provizoriu de către judecătorul sindic”, se arată în cererea de apel depusă de Finanțele București.

Oamenii lui Dragnea sunt buni pentru PNL

Mircia Giurgiu (foto jos) a mai declarat că i se pare incredibil faptul că fostul administrator special Dragoș Constantin, omul susținut de Liviu Dragnea, a fost numit de actualul ministru al Culturii, Bogdan Gheorghiu, ca director general în acest minister.

”Administratorul special Dragoș Constantin, ținut de Liviu Dragnea în brațe, a fost numit de ministrul PNL al Culturii, Bogdan Gheorghiu, directorul general. După ce a nu a respectat planul de reorganizare, după ce nu a respectat contractul de mandat, închizând activitatea sucursalele de la Oradea și Cluj, a fost numit director în Ministerul Culturii”, a spus Giurgiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *