Hotelul Cristian ridicat cu o autorizație de gheretă nu poate fi demolat pentru că nu există cadru legal. Boc: „Este o moștenire urâtă a Clujului din anii 90”

Fostul hotel Cristian din Piața Mihai Viteazul, acum o ruină, nu va putea fi demolat deoarece nu există cadru legal pentru asta, a declarat primarul Emil Boc în ședința ordinară de luni a Consiliului Local la intervenția consilierului local Alexandra Oană.

Edilul a susținut că este „o moștenire urâtă a Clujului din anii 90 pe care o ducem după noi”.

Hotelul Cristian a fost ridicat ilegal de controversatul afacerist Costică Pocol cu o autorizație de gheretă, în perioada fostului primar Gheorghe Funar.

Proiectul prevede amenajarea tronsonului Canalul Morii de lângă Liceul Bălcescu, în tema de proiectare care este în acest moment în lucru împreună cu partenerii de la Ordinul Arhitecților din România, o vom face publică înainte de demararea concursului.

În ceea ce privește Hotelul Cristian aici este o chestiune de oportunitate, deocamdată nu am luat-o în calcul. Dacă în faza de analiză a temei vom considera oportun să introducem și această posibilitate, o vom introduce”, a declarat directorul de dezvoltare din cadrul Primăriei Cluj-Napoca, Ovidiu Câmpean.

„Este o moștenire urâtă a Clujului din anii 90”

„Din datele pe care noi le avem la primărie, din nefericire nu poate fi demolat astăzi, ar trebui să poată fi demolat acel hotel, nu există cadru legal pentru demolare. În consecință nu am putut să includem o chestiune care nu are acoperire legală în tema de proiectare. Dacă putem identifica o altă cale, v-aș ruga să mi-o faceți cunoscută.

E o moștenire urâtă a Clujului din anii 90 pe care o ducem după noi, o vedem cu toții. Astăzi nu a fost introdusă pentru că nu avem cadru legal pentru a solicita demolarea. Asta este marea problemă la hotelul Cristian”, a completat Boc.

Consilierii locali au adoptat astăzi proiectul de hotărâre privind „organizarea concursului de soluții finalizat prin negociere fără publicarea prealabilă a unui anunț de participare pentru „Modernizarea Liceului Teoretic Nicolae Bălcescu și a străzilor adiacente” și aprobarea cuantumului premiilor care urmează să fie acordate”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *