Tânărul din Cluj care ce s-a filmat când tortura și omora un pui de pisică, dat pe mâna poliției de propriul tată

Au apărut noi detalii despre cazul de cruzime extremă al unui adolescent din Cluj care chinuit și omorât cu bestialitate un pui de pisică pe care o adoptase de curând. Tatăl băiatului spune că el l-a dus la poliţie, potrivit anchetatorilor.

Tânărul de 16 ani, din Cluj-Napoca care s-a filmat în timp ce nenorocea un pui de pisică. Așa cum a relatat Foaia Transilvană, băiatul a primit puiul de pisică cadou, iar în loc să îl îngrijească și să îl iubească – băiatul l-a schingiuit până l-a ucis, iar apoi i-a trimis imaginile femeii care i-l donase. În stare de șoc, femeia a apelat la o asociație de protecție a animalelor, iar poliția a deschis un dosar penal.

IOamenii legii îl cercetează acum pentru uciderea cu intenție a unui animal – faptă care se pedepsește cu închisoare. Chinul la care a fost supus bietul pui de pisică este barbar. Adolescentul filmează încontinuu cum animalul se zbate ca să se salveze. Filmarea explicită e o dovadă că totul a fost premeditat.

Ana-Maria Nemeș, vicepreședinte ONG protecția animalelor: ”Și-a făcut un scenariu, în sensul că s-a pregătit cu o cameră pusă pe frunte ca să poată surprinde exact ceea ce el îi făcea pisicii”.

“Sunt continuate cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de uciderea animalelor, cu intenție, fără drept”, a declarat Alexandra Luca, purtător de cuvânt Poliția Cluj.

ATENȚIE IMAGINI ȘOCANTE

Familia tânărului este în stare de șoc, tatăl l-a dat pe mâna poliției

Adolescentul care a schingiut pisica a fost dus în fața magistraților, iar procurorii au dispus în cazul lui controlul judiciar pentru 60 de zile. În plus va trebui să se supună și unui tratament medical. Tatăl său a fost îngrozit de fapta lui. “Noi l-am dus la polițiști, noi am aflat de asta și l-am dus. El era supravegheat de fiecare dată”, spune acesta, conform stirileprotv.ro.

În România, uciderea animalelor se pedepsește cu până la un an de închisoare sau cu amendă penală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *