,

45 de milioane de lei alocați de Guvern pentru decontarea cheltuielilor persoanelor care găzduiesc refugiaţi din Ucraina

Posted by

Guvernul României va aloca suma de 45 de milioane de lei din Fondul de rezervă pentru sprijinirea persoanelor care găzduiesc refugiaţi din Ucraina pentru a le fi decontate cheltuielile de masă şi cazare.

„Nu am reuşit în şedinţa de miercuri să finalizăm procedurile care vizau reglementarea modului în care cetăţenii români – persoane fizice – pot să beneficieze de recuperarea sumelor pe care le cheltuiesc cu cazarea cetăţenilor ucraineni. Prin HG de astăzi am stabilit ca din Fondul de rezervă al Guvernului să alocăm 45 de milioane de lei, astfel încât în perioada următoare cetăţenii români care găzduiesc cetăţenii ucraineni vor putea să beneficieze de recuperarea banilor cu cazarea, în valoare de 50 de lei pe zi”, a transmis, vineri, premierul Nicolae Ciucă, în debutul şedinţei de Guvern.

Potrivit acestuia, de asemenea, este reglementată recuperarea sumelor cheltuite cu hrana.

„În felul acesta acoperim întreg pachetul de măsuri”, a mai declarat Ciucă.

Guvernul a avut în vedere în alocarea sumei acoperirea cheltuielilor necesare pentru cazarea unui număr mediu de 15.000 cetăţeni străini sau apatrizi proveniţi din zona conflictului armat din Ucraina, pentru o perioadă de 60 de zile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *