,

70 de căsătorii oficiate în acest weekend în Cluj-Napoca

Posted by

În acest weekend au avut loc în Parcul Central Simion Bărnuțiu nu mai puțin de 70 de căsătorii, iar primarul Emil Boc a fost cel care le-a oficiat și le-a urat tinerilor însurăței Casă de Piatră și mult noroc.

Se pot organiza nunți în pandemie, cu până la 50 de persoane la interior și 70 în exterior.

Guvernul a aprobat desfăşurarea, de la 1 iunie, a evenimentelor private – nunţi, botezuri, parastase – cu 50 de persoane în spaţii închise şi 70 de persoane în spaţii deschise. Numărul poate fi mai mare doar dacă toate persoanele sunt vaccinate.

Ce prevede decizia CNSU, aprobată de către guvern:

(1) Se propune ca organizarea de evenimente private (nunți, botezuri, mese festive, parastase etc.) să fie permisă începând cu data de 01.06.2021, cu participarea a maxim 70 de persoane în spații deschise, sau cu participarea a maxim 50 de persoane în spații închise, dacă incidența cumulată la 14 zile a cazurilor din județ/localitate este mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori și sunt respectate măsurile de protecție sanitară. La stabilirea numărului maxim de persoane, nu sunt incluși copiii cu vârsta mai mică de 16 ani.

(2) În condițiile stabilite la alin. (1) organizatorul poate decide organizarea și desfășurarea evenimentului cu un număr mai mare de participanți dacă toți participanții fac dovada vaccinării împotriva SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare și este asigurată o suprafață de minim 4 mp/persoană.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *